Yandex Metrica
SON DAKİKA
Gelin size nasıl havalimanı işleteceğinizi gösterelim! 

Gelin size nasıl havalimanı işleteceğinizi gösterelim! 

Almanya'nın havaalanındaki kaosu bertaraf edebilmek için Türkiye'den geçici sözleşmeyle 2 bin işçi alma isteği ters tepti. Bu iş ilanına Türkiye'den bir tane bile başvuru gelmedi. Almanya, havaalanlarında büyük bir krizle boğuşurken aynı günlerde İstanbul Havalimanı, günlük ortalama bin 333 uçuşla Avrupa'nın en yoğun birinci havalimanı oldu. İstanbul Havalimanı, bu yoğunlukta bile sorunsuz ve kesintisiz işledi.

Gündem

23.01.2024, 19:34

Pandemide havayolu şirketleri ve havalimanlarının personel sayılarında kesintiye gitmesi nedeniyle Almanya’daki havalimanlarında yaşanan kaos devam ediyor.

Personel eksikliği nedeniyle binlerce uçuş iptal edilirken uçuşlarda önemli gecikmeler ve bagaj hizmetlerinde aksaklıklar yaşanıyor. 

Erdoğan'dan MHP kurultayına mesaj: Türkiye Yüzyılı bayrağını dünyanın burcuna dikeceğimize... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEN BİR TANE BİLE BAŞVURU OLMADI

Almanya, böylesi bir krizle mücadele edebilmek için Türkiye'den geçici sözleşmeyle 2 bin işçi almak istedi. Ancak Almanya'nın bu isteği geri tepti. Zira söz konusu iş ilanına Türkiye'den hiçbir başvuru olmadı.

İstanbul açıklarında korkutan görüntü: Tehlike Sarayburnu’ndan Bakırköy’e kadar uzanıyor Haberi Görüntüle

İSTANBUL HAVAALANI AVRUPA'NIN BİRİNCİSİ OLDU

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı'nın bir haftalık kapsamlı değerlendirme raporuna göre, İstanbul Havalimanı, günlük ortalama bin 333 uçuşla Avrupa'daki en yoğun havalimanları listesinde birinci sırada yer aldı. Ayrıca bu uçuş yoğunluğuna rağmen Almanya'nın aksine sistemin işleyişinde herhangi bir kopukluk, aksaklık ya da kesinti olmadı. 

Bu süreçte İstanbul'un bir başka havalimanı olan Sabiha Gökçen Havalimanı yoğunluk yaşadı. Havalimanında günde 600 uçak sefer yapılırken bu seferlerde 90 bin yolcu taşındı.

Oy sayılırken iftar arası olacak mı? YSK iftar molası kararı... Haberi Görüntüle

ANTALYA HAVALİMANI DA AVRUPA' NIN ENLERİ ARASINA GİRDİ

Antalya Havalimanı ise günlük ortalama 937 uçuş ile Avrupa genelinde en yoğun 10 havalimanı içerisinde 7’inci sıraya yükselme başarısı gösterdi. Ayrıca, İstanbul Havalimanı küresel çapta en yoğun 8'inci havalimanı olarak öne çıktı. Antalya Havalimanı da küresel çapta en yoğun 40 havalimanı içerisine girdi.

Bahar Öztan öldü mü? Yeşilçam'ın yıldız oyuncusu Bahar Öztan kaç... Haberi Görüntüle

"BURADAN ANCAK KUŞLAR UÇAR" DEMİŞLERDİ

Almanya, havalimanı krizini ekim ayından önce çözemeyeceğini bildirirken, İstanbul Havalimanı'nın düzenli işleyişi takdir topladı. Oysa yıllar önce, havalimanı henüz yapım aşamasındayken Türkiye'deki muhalefet, 'Buradan ancak kuşlar uçar, insanlar değil' yorumunda bulunmuştu.

Muhalefetin bu sözlerini, attığı bir tweet ile alıntılayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Havalimanı günlük uçuş rekoru kırdığında şu ifadeleri kullandı:

"Mayıs rakamlarına göre Avrupa’nın en çok tercih edilen, uçuş yapılan havalimanı Paris, Frankfurt ya da Londra değil!

Buradan ancak kuşlar uçar, insanlar değil diyenler dahil, herkese gurur olsun; 

İstanbul Havalimanı Avrupa’nın en işlek, tercih edilen havalimanı oldu!"

CHP'li İmamoğlu'nun İETT skandalının deşifre olmasının ardından ABB'de şüpheli yangın!... Haberi Görüntüle

KURBAN BAYRAMI TATİLİNDE 6 MİLYONDAN FAZLA YOLCU TAŞINDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Havayolunu halkın yolu yaptık" diyen Karaismailoğlu, Kurban Bayramı tatilinde havayolunu tercih edenlerin sayısını açıkladı.

8-17 Temmuz tarihleri arasında Türkiye genelinde uçak trafiğinin iç hatlarda 17 bin 108, dış hatlarda 26 bin 708 olduğunu belirterek, toplam iniş-kalkış yapan uçak trafiğinin 43 bin 816 olarak tespit edildiğini kaydetti.

Bayram süresince havalimanlarında yolcu yoğunluğunun yaşandığının altını çizen Karaismailoğlu, “İç hatlarda 2 milyon 441 bin, dış hatlarda 4 milyon 237 bin olmak üzere toplamda 6 milyon 678 bin yolcu uçakla seyahat etti” ifadelerini kullandı.

Uraloğlu duyurdu: Türkiye artık eve kadar fiberde Avrupa'da 2. sırada! Haberi Görüntüle

OTOYOL VE KÖPRÜLERDE DE REKOR KIRILDI

Türkiye'nin bu dönemde ulaşımdaki başarısı sadece havalimanları ile sınırlı kalmadı.

Başta Osmangazi ve 1915 Çanakkale Köprüsü olmak üzere, İzmir-İstanbul Otoyolu ve diğer otoyollarda da yolcu rekoru kırıldı. 

Osmangazi Köprüsü ve İzmir-İstanbul Otoyolu'nun, 2016 yılındaki trafik trendi yüzde 36 seviyesindeyken 2022'de bu oran yüzde 116'ya yükseldi.

Firari Eylem Tok ve katil oğlunun kahkahası acılı aileyi çıldırttı:... Haberi Görüntüle

ALGI YAPMAYA ÇALIŞANLAR SUSKUN

Almanya'daki ulaşım sistemindeki kaos ortadayken, algı yapanlar suskunluğa gömüldü. Sosyal medya kullanıcıları, bu duruma şu şekilde tepki gösterdi:

"Avrupa Avrupa diye yırtındınız, yırtınanlar gitsenize niye gitmiyorsunuz? 3 ayda araba alın, ev alın. Türkiye doktor kaybetsin, mühendis kaybetsin, Almanya işçi kazansın değil mi? Nasılda algı yapıp sahtekarlık yapıyorsunuz!"

Cübbeli Ahmet Hoca kalp rahatsızlığı geçirdi: Hastaneye kaldırıldı Haberi Görüntüle

"ÜLKESİNDEN NEFRET EDENLER NEREDE?" 

Bu duruma tepki gösterenlerden biri de TRHaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül oldu. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Karagül, ülkesini kötüleyip sosyal medyada algı yapanlara "Ülkesinden nefret edenler nerede?" sorusunu yöneltti. 

Karagül, söz konusu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Almanya; Frankfurt Havalimanı'nda krizi çözmek için Türkiye’den 2 bin kişi almak istemiş. Kimse gitmemiş. 

2 ayda araba, 6 ayda ev alanlar nerede? 

Hani; “Türkiye bir mühendis kaybetti, Almanya bir bilmem ne kazandı” diyenler, ülkesinden nefret edenler nerede?"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading