Yandex Metrica

Sitede Ara

Gaziantep'te şehitler için toplu mezarlar kazıldığını iddia eden provokatör gözaltına alındı

Gaziantep’te toplu mezar kazıldığını iddia eden provokatör gözaltına alındı. Türkiye genelinde çok sayıda toplu mezar kazıldığını, yüzlerce askerin şehit düşeceğini söyleyen provokatöre Gaziantep Belediyesi'nden cevap geldi.

Gündem

23.01.2024, 19:47

“Gaziantep’te toplu mezar kazılıyor” iddiasında bulunan provokatör gözaltına alındı. M.H. isimli provokatörün kasten yaralama, şantaj, tehdit, hakaret, mala zarar verme, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, hırsızlık ve yankesicilik gibi suç kayıtlarının olduğu ortaya çıktı.  

9 Eylül'de Twitter hesabında bir video paylaşan provokatör M.H.  Gaziantep'te şehitliklere toplu mezarlar kazıldığını, Türkiye genelinde sayısız toplu mezar açılacağını söylemişti. M.H.nin asılsız iddialarının ardından sosyal medyada, Türkye'nin savaşa gireceğine, yüzlerce askerin şehit düşeceğine ve bunun seçim hazırlığı olduğuna ilişkin çok sayıda paylaşım yapılmıştı.

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih tarihleri ne 2024? MSÜ tercihleri son gün ne zaman? Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih tarihleri ne 2024? MSÜ tercihleri... Haberi Görüntüle

'BÜYÜKŞEHİRLER İÇİN RUTİN BİR UYGULAMA'

Provokatör M.Ç.nin iddialarının sosyal medyada yayılmasının ardından Gaziantep Belediyesi'nden açıklama geldi. İddiaların 'toplumu paniğe sürükleyici, asılsız ve mesnetsiz' olduğunun belirtildiği açıklamada aşağıdaki ifadelere yer verildi:


"Toplu halde mezar kazılması hazırlıkları özellikle de büyükşehirler için rutin bir uygulamadır.  Özellikle de Gaziantep gibi nüfusu 2 milyonu aşmış, günlük en az 35 cenazenin olduğu şehirlerde bu durum, cenaze hizmetlerinin yetişmesi açısından elzem bir durumdur.'

Ayrıca Gaziantep, Türkiye'de olağanüstü bir afet durumunda kullanılmak üzere belli miktarda mezarın hazır edilip AFAD Başkanlığına bildirmesi gereken iller arasındadır.'

Bunun dışında meteorolojik zorunluluklardan, kış aylarındaki soğuklar sonucunda toprağın donması sebebiyle ciddi bir miktarda mezar yerinin hava koşulları daha uygunken kazılıp kış aylarına hazır tutulması gerekmektedir.

Gaziantep Belediyesi, daha önceki yıllarda da bu konuyla ilgil açıklama yapıldığını belirtirken konunun toplumu olumsuz anlamda etkilemek amaçlı kullanıldığını söyledi ve  vatandaşlardan kaynağı belli olmayan sosyal medya paylaşımlarına itibar etmemelerini rica etti."


YUNAN'DAN PROVOKATÖRE TAM DESTEK

Provokatör M.Ç.nin asılsız iddialarına Yunan etnograf Nikos Michailidis'ten de tam destek geldi. 'Türkiye'nin farklı bölgelerinde birçok yeni mezarlık hazırlandığını söyleyen Michailidis, çok sayıda askerin öldüğünü ama bunun vatandaştan saklandığını' iddia etti. 


Yunan etnograf ayrıca, CHP ve İyi Parti'nin de Erdoğan'ın savaş politikalarına destek verdiğini ifade ederken akılalmaz cümleler kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading