Gazetecilik maskesi altında kaos! İBB eylemlerinde 7 gazeteciye hapis cezası!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hakkında yürütülen terör ve yolsuzluk soruşturması kapsamında, izinsiz gösterilere katıldıkları ve gazetecilik faaliyeti yapmadıkları tespit edilen 7 gazeteci hakkında soruşturma tamamlandı. Bülent Kılıç, Kurtuluş Arı, Yasin Akgül, Zeynep Kuray, Gökhan Kam, Ali Onur Tosun ve Hayri Tunç hakkında, her biri için 3'er yıla kadar hapis cezası talep edildi. Savcılık, gazetecilerin eylemlerdeki rolünü "gazetecilik sınırlarını aşan faaliyetler" olarak nitelendirdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hakkında yürütülen yolsuzluk ve terör soruşturmaları kapsamında, izinsiz gösterilere katıldıkları gerekçesiyle 7 gazeteci hakkında soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, aralarında Bülent Kılıç, Kurtuluş Arı, Yasin Akgül, Zeynep Kuray, Gökhan Kam, Ali Onur Tosun ve Hayri Tunç'un da bulunduğu 25 kişi, "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılmak" suçlamasıyla yargılanacak.
GAZETECİLİK FAALİYETİ İDDİALARINA İTİBAR EDİLMEDİ
İddianamede, şüphelilerin ifadelerinde gazetecilik ve foto muhabirliği faaliyeti kapsamında olay yerinde bulunduklarını belirttikleri ancak bu iddiaları doğrulayacak herhangi bir delil bulunmadığı kaydedildi. Savcılık, şüphelilerin İstanbul Valiliği'nin yasaklama kararına rağmen gösterilere katıldıklarını ve uyarılara rağmen dağılmadıklarını vurguladı.
HER BİR ŞÜPHELİ İÇİN 6 AYDAN 3 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ
İddianamede, 25 şüphelinin "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşlerine silahsız katılarak uyarılara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçundan dolayı 6’şar aydan 3’er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi. Yargılama süreci, önümüzdeki günlerde İstanbul 62. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlayacak.
DİĞER