Yandex Metrica

Gazeteci Zafer Şahin: Muhalefetin gündeminde sadece seçim var

Gazeteci Zafer Şahin: Muhalefetin gündeminde sadece seçim var

Gazeteci Zafer Şahin, Milliyet Gazetesi'ndeki köşesinde yazdığı 'Kimmiş seçimden kaçan' başlıklı yazısında Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından muhalefetin tek gündeminin seçim olduğuna dikkat çekti ve Ekrem İmamoğlu'nu aday yapabilmek için seçimi ertelemek istediklerini anlattı.

Gündem

23.01.2024, 20:28

Gazeteci Zafer Şahin, Milliyet Gazetesi'nde 'Kimmiş seçimden kaçan' başlıklı köşe yazısında Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye yaralarını saramaya çalışırken muhalefetin gündeminde ise sadece seçim olduğuna dikkat çekti. Şahin, muhalefetin Ekrem İmamoğlu'nu aday ilan edebilmek için seçimi ertelemek istediğini fakat bunu açıkça dile getiremediğini belirtti. Öte yandan Şahin, muhalefetin seçim ertelemenin AK Parti'nin lehine olduğunu iddia ederek dikatleri başka yöne çektiğini ifade etti. 

Zafer Şahin, ayrıca, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bir kesim ısrarla hükümeti suçlarken belediyelerin imar planlarında yapılanlara dikkat çekti. Şahin özellikle 30 Ekim 2020 İzmir depreminden sonra dahi sıvılaşma ve yanal yayılma uyarısı yapılan bölgelerde 13 katlı apartmanlara izin veren İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne dikkat çekti. Şahin, 21 Şubat tarihli köşe yazısında şu ifadelere yer verdi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Seçimlerin ilk kazananı sandıktır' Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Seçimlerin ilk kazananı sandıktır' Haberi Görüntüle

'MUHALEFETİN GÜNDEMİNDE SADECE SEÇİM VAR'

Garip ama gerçek…

Türkiye depremin yaralarını sarmaya, kışın soğuğunda kendisini sokakta bulan 15 milyon insanına bir çare bulmaya çalışırken muhalefetin gündeminde sadece seçim var!

Durup dururken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi 1 yıl ertelemek istediği iddiasını ortaya attılar. Sonra da “Kendi topuna koşan futbolcu” misali bu iddianın altını doldurmaya çalışıyorlar.

Erdoğan ya da herhangi bir AK Parti yöneticisinin ağzından “Seçimi erteleyelim” diye bir söz çıkmadı. Tersine, iktidar partisinde seçimin daha önce ilan edildiği gibi 14 Mayıs’ta yapılması planlanıyor. Muhtemelen 10 Mart günü seçim kararı alınacak, Resmi Gazete’de yayımlanacak ve seçim tarihi 14 Mayıs olarak kesinleşecek.

Son dakika... AFAD duyurdu: Muğla'da deprem Son dakika... AFAD duyurdu: Muğla'da deprem Haberi Görüntüle

'SEÇİMİN ERTELENMESİ İYİ PARTİ VE İMAMOĞLU'NUN İŞİNE GELECEK'

Peki, muhalefet bu tartışmayı niye yapıyor? Daha doğrusu, neden sıcak tutmaya çalışıyor?

Cevaba geçmeden önce bir hatırlatma… CHP lideri Kılıçdaroğlu seçimin zamanında yapılmasını istiyor. Çünkü adaylık yolunda epey mesafe aldı. 14 Mayıs’ta yapılacak seçime bu yüzden itiraz etmiyor, ertelemeye de şiddetle karşı çıkıyor.

Seçimin ertelenmesini, hatta 1 yıl sonra yerel seçimle birlikte yapılmasını isteyen “Kılıçdaroğlu ile seçim alınamaz” görüşünü hararetle savunanlar. Yani İyi Parti ve Ekrem İmamoğlu cephesi. Kameralar önünde farklı konuşsalar da seçimin ertelenmesi en çok onların işine gelecek.

23 Nisan okullar tatil mi? 2024 Üniversite ve liseler açık mı olacak? 23 Nisan okullar tatil mi? 2024 Üniversite ve liseler açık... Haberi Görüntüle

'KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞININ DÜŞECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORLAR'

Seçimin ertelenmesi durumunda Kılıçdaroğlu’nun adaylığının kendiliğinden gündemden düşeceğini ve İmamoğlu’nun önünün yeniden açılacağını düşünüyorlar. Bunu açık açık dile getiremedikleri için “Erdoğan seçimden kaçıyor” iddiasını ortaya attılar. Oysa seçimi asıl istemeyen bizzat kendileri.

Son bir not: Altılı masanın adayı büyük ihtimalle 2 Mart’ta belli olacak. O gün Saadet Partisi’nde yapılacak toplantıda adayın kim olduğu kamuoyuna duyurulacak. 

Yalı Çapkın yeni bölüm bu akşam var mı, yok mu 12 Nisan? Yalı Çapkın yeni bölüm haftaya mı? Yalı Çapkın yeni bölüm bu akşam var mı, yok mu... Haberi Görüntüle

'İZMİR'DE BİR TUHAF İMAR PLANI'

Tarihi tekerrür diye tarif ediyorlar; hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?

Türkiye’nin deprem hikâyesi tam olarak Mehmet Akif Ersoy’un Safahat’ındaki bu dizede anlatıldığı gibi. Hiçbir depremden ders almıyor, aynı şeyleri tekrarlıyor ve farklı sonuçlar elde edeceğimizi zannederek bir sonraki depremi bekliyoruz!

Tarih 30 Ekim 2020. Türkiye saati ile 14.51’de, merkez üssü Sisam Adası açıkları olan 7.0 büyüklüğündeki depremde Türkiye ve Yunanistan’da 119 kişi öldü, 1053 kişi yaralandı.

Depremden en çok etkilenen kent İzmir, ilçe ise Bayraklı oldu. Özellikle Manavkuyu Mahallesi’nde çöken apartmanlar ve hayatını kaybeden insanlar aylarca konuşuldu. Sonra ne mi oldu? Onlar da, Türkiye ve İzmir’in deprem gerçeği de her zamanki gibi unutuldu.

Bakan Güler'den 'Eurofighter' sorusuna yanıt: Almanya Cumhurbaşkanı döner kesiyor, işi bittikten sonra soracağız Bakan Güler'den 'Eurofighter' sorusuna yanıt: Almanya Cumhurbaşkanı döner kesiyor, işi... Haberi Görüntüle

'SIVILAŞMA VE YANAL YAYILMA RİSKİNE RAĞMEN'

Keşke sadece unutmakla kalınsaydı! Keşke bir kez daha rant hırsıyla insan hayatı hiçe sayılmasaydı. Ama olmadı. Daha iki yıl önce 117 kişinin hayatını kaybettiği Manavkuyu ve Adalet mahallelerinde 13 katlı binalara izin veren bir imar planı kabul edildi. Hem de “Alanın tamamında deprem anında sıvılaşma ve yanal yayılma riski vardır” uyarısına rağmen!

Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'e tepki üstüne tepki yağdı: Soykırımın ortağını İstanbullular istemedi! Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'e tepki üstüne tepki yağdı: Soykırımın ortağını İstanbullular... Haberi Görüntüle

'KAT SAYISI 13'E ÇIKARILDI'

İnanmak zor geliyor değil mi? Haklısınız. Ama detaylar maalesef bu gerçeküstü hikâyeyi doğruluyor.

Bayraklı Belediye Meclisi’nin 01.12.2021 tarih ve 120 sayılı kararıyla kabul edilen “Adalet ve Manavkuyu Mahalleleri Uygulama İmar Planı Revizyonu” İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 14.03.2022 tarih ve 05.303 sayılı kararı ile uygun görülerek onaylandı. Bu imar planıyla, bölgedeki kat sayısı 13’e çıkarıldı.

İşin tuhaf tarafı, planın açıklama raporunda alanın tamamının “Sıvılaşma Tehlikesi Açısından Önemli Alanlar” olarak belirtilmesi! Raporda “ 15.12.2014-20.12.2014 tarihleri arasında yapılan sismik çalışmalara göre deprem anında sıvılaşma ve yanal yayılma riski vardır” yazıyor. Ama kimin umurunda ki? Plan bu uyarılara rağmen önce ilçe, daha sonra büyükşehir meclislerinde kabul edildi.

Van'da PKK soruşturması: 222 terör şüphelisi kıskıvrak yakalandı Van'da PKK soruşturması: 222 terör şüphelisi kıskıvrak yakalandı Haberi Görüntüle

'SUÇU ANKARA'YA ATMAK HERKESİN İŞİNE GELİYOR'

Kahramanmaraş depremlerinden sonra haklı olarak herkes bir suçlu arıyor. Yıllardır yönettikleri kentlerde bile hasar ve kayıpların sorumlusu olarak hükümeti, hatta Cumhurbaşkanını işaret edenler var! İlginçtir kimse de çıkıp “Bu çürük binalara imar iznini veren kim?” “Sıvılaşma riski olduğu tespit edilen alanları kim imara açtı?” “Kim buralarda yüksek katlı binalara yol verdi?”  diye sormuyor.

Suçu Ankara’ya atmak herkesin işine geliyor. Hatay’da yargı kararıyla iptal ettirilen kentsel dönüşüm alanlarının nasıl bir faciaya sebep olduğunu hep beraber gördük.

İzmir’deki durum Hatay’dan farklı değil. Uyan İzmir… Bayraklı’nın bir kez daha yıkılmasını istemiyorsan bu tuhaf imar planına “Dur” de.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading