Yandex Metrica

Gazeteci ve siyasetçilerden Kılıçdaroğlu'na Suriyeli tepkisi

Gazeteci ve siyasetçilerden Kılıçdaroğlu'na Suriyeli tepkisi

Türk gazeteci, siyasetçi ve akademisyenler, Suriyeli mültecileri katil Esed rejimine teslim etmekten bahseden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Gündem

23.01.2024, 17:40

Türk gazeteci, siyasetçi ve akademisyenler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün Suriyeli mültecilere ilişkin yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz Cuma akşamı yaptığı açıklamada, “İktidara geldiğimizde, Suriye ile anlaşıp mültecileri Suriye’ye geri göndereceğiz” demişti.

CHP liderinin mülteci düşmanlığı ve Esed rejimi ile anlaşma hevesine dikkat çeken gazeteci, siyasetçi ve akademisyenler, mültecilerin geri gönderilmesinin bir felaket olacağının altını çizdi. 

Yalova-Yenikapı arabalı vapurunda kabus gibi anlar! 4 araç zarar gördü Yalova-Yenikapı arabalı vapurunda kabus gibi anlar! 4 araç zarar gördü Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU, ESED REJİMİ İLE ANLAŞTI

Salih Müslim'in teröristan hayali kursağında kaldı! Türkiye Erbil başta olmak üzere... Salih Müslim'in teröristan hayali kursağında kaldı! Türkiye Erbil başta olmak... Haberi Görüntüle

Ortadoğu’ya ilişkin çok sayıda çalışmaya imza atan Gazeteci-Yazar İbrahim Karagül, Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının ardından resmi twitter hesabı aracılığıyla paylaştığı mesajda, CHP liderinin katil Esed rejimi ile anlaşmış olabileceğine dikkat çekti.

Karagül, mesajında, “Sanırım Şam rejimi ile anlaştı. O içeriden İnfial oluşturacak, Esed toplama kampları oluşturacak” ifadelerine yer verdi.

16 ilde dolandırıcılara SİBERGÖZ darbesi! 63 şüpheli yakalandı 16 ilde dolandırıcılara SİBERGÖZ darbesi! 63 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

UFUK URAS: BAAS REJİMİNİN GÖNÜLLÜ TAŞERONU

Korkma Ben Yanındayım dizisi bitecek mi, final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım yeni bölüm var mı? Korkma Ben Yanındayım dizisi bitecek mi, final mi yapıyor? Korkma... Haberi Görüntüle

Kılıçdaroğlu’na en sert tepkilerden birini, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) eski Kurucu Başkanı Ufuk Uras’tan geldi.

Uras, resmi twitter hesabından yayımladığı mesajda, Esed rejiminin yıllardır halkını kimyasal silahlarla vurduğuna dikkat çekti.

Eski ÖDP Başkanı, mesajında şu ifadeleri kullandı;

“Katil Esat yıllardan beri kimyasal bombalarından kaçan sığınmacıların teslim edilmesini ve üzerilerine çökmeyi istiyor diye insanlık düşmanı Baas rejiminin gönüllü taşeronluğunu üstlenmek mi gerekiyor?”

Tokat'ta peş peşe ürküten deprem! Üç ilçede okullar tatil edildi Tokat'ta peş peşe ürküten deprem! Üç ilçede okullar tatil edildi Haberi Görüntüle

AKADEMİSYENLER: ÇÖZÜM ÖNERİSİ VAR MI?

2024 Öğretmen atama sayısı | 16 Nisan Kabine Toplantısı'nda öğretmen atama branş ve kontenjan sayısı belli olur mu? 2024 Öğretmen atama sayısı | 16 Nisan Kabine Toplantısı'nda öğretmen... Haberi Görüntüle

Akademi camiasından da Kılıçdaroğlu’na tepki geldi.

Ortadoğu Araştırmaları Merkezi (ORSAM) Başkanı Prof.Dr. Ahmet Uysal, resmi twitter hesabından paylaştığı mesajında, “Suriyelileri geri gönderelim diyenlerin Suriye krizine dair çözüm önerisi var mı? Yaptıkları Esed’i kutsamak; tek önerdikleri ise Suriyelileri Esed’e teslim etmek. Suriyeliler, kendilerini tavuk gibi kesen rejimin yanına dönemez” ifadelerine yer verdi.

Mülteciler üzerine çok sayıda çalışmalar ve raporlar hazırlayan Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Bekir Berat Özipek ise Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını muhalif partilerin çok geride kaldığının göstergelerinden biri olarak niteledi.

Özipek, mültecilere ilişkin geniş açıklamalara yer verdiği tweet zincirinde mültecilere yönelik düşmanca yaklaşım içindeki siyasi partilerin, aslında insani bir mesele olan mülteciler meselesini siyaset malzemesi haline getirdiğini savundu.

Yağmur Taktaş'ın sevgilisi kim? Yağmur Taktaş neden, nasıl öldü? Yağmur Taktaş'ın sevgilisi kim? Yağmur Taktaş neden, nasıl öldü? Haberi Görüntüle

LE PEN YAPINCA FAŞİST, KILIÇDAROĞLU YAPINCA SOLCU

Öte yandan, Kılıçdaroğlu’nun açıklamlarına muhalif gazetecilerden de tepki geldi.

HDP’ye yakınlığıyla bilinen Ahwalnews Diyarbakır Muhabiri Gazeteci Nurcan Baysal, Mülteci Hakları Derneği tarafından hazırlanan “Mülteci Yalanları” başlıklı çalışmaya yer verdiği twitinde, “Bu kadar yanlış bilginin dolaştığı ve ırkçılığın tavan yaptığı bir ülkede günde en azından 1 kez paylaşmak lazım” cümlelerini kullandı.

Katar tarafından finanse edilen Londra merkezli Middle East Eye internet sitesinin Ankara Muhabiri Ragıp Soylu ise Suriyeli mültecilerin geri gönderilmesine ilişkin taleplerin gerçeklikten uzak olduğuna dikkat çekti.

Soylu, “3.5 milyon Suriyeli Esed’den kaçıp geldi” diyerek, Kılıçdaroğlu’nun mültecileri teslim etmek istediği Beşşar Esed rejiminin mülteci krizinin asıl sorumlusu olduğuna vurgu yaptı. 

Televizyon spikeri ve Moderatör Belkıs Kılıçkaya da, Kılıçdaroğlu’nun açıklamasını Fransa’daki aşırı sağcı Marine Le Pen’in faşist yaklaşımlarına benzetti.

Kılıçkaya, twitter aracılığıyla yayımladığı mesajda, “Fransa’da Marine Le Pen böyle konuşunca hele öncelikli vaad diye sıralayınca aşırı sağcı, ırkçı oluyor, Türkiye’de ise solcu!” ifadelerini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading