Yandex Metrica
SON DAKİKA
Gayri milli muhalefet! Kemal Kılıçdaroğlu'ndan terör koridoruna destek veren açıklama: S-400'leri geri veririz, Suriye'den çekiliriz

Gayri milli muhalefet! Kemal Kılıçdaroğlu'ndan terör koridoruna destek veren açıklama: S-400'leri geri veririz, Suriye'den çekiliriz

İngiliz basınına birtakım açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gayri milli sözleriyle yeniden gündeme oturdu. Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri durumunda S-400'leri geri vereceklerini ve Suriye'den geri çekileceklerini söyleyerek terör koridoruna bir anlamda destek verdi.

Gündem

23.01.2024, 18:51

İngiliz basınına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin iç ve dış güvenliğini hiçe sayan açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri durumunda, sınırlarımızın güvenliğini sağlamak için alınan S-400'leri geri vereceğini ve güney sınırımızda terör koridoruna engel olmak için görev yapan Suriye'deki askerlerimizi geri çekeceğini söyledi.

Uraloğlu duyurdu: Türkiye artık eve kadar fiberde Avrupa'da 2. sırada! Haberi Görüntüle

S-400 SİSTEMİ BOŞUNA ALINMIŞ

Kılıçdaroğlu, "S-400'leri kimin için kullanacağız? Bu sorunun cevabını henüz alamadık. Büyük miktarda para ödendi ve şu anda depoda bekliyor." dedi.

Eros'u öldüren katil İbrahim Keloğlan'ın cezası açıklandı Haberi Görüntüle

SURİYE'DEKİ TÜRK ASKERİ VARLIĞINDAN RAHATSIZ

Kılıçdaroğlu, "Gerekirse Birleşmiş Milletler devreye girmeli ve Esad'dan yüzde 100 garanti alınmalı. Bu garanti, uluslararası anlaşmalara bağlanmalı: Esad mültecilere saldırmayacak, onların maddi ve can güvenlikleri korunacak." ifadelerini kullandı.

Geçen yıl Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Esad arasında yapılan görüşmede, Suriye'deki "yabancı güçlerin" varlığı eleştirilmiş, söz konusu güçlerin "ülkede birliğin sağlanmasını engellediği" iddia edilmişti. Böyle bir dönemde CHP liderinin son açıklamaları, "Suriye'den olası bir geri çekilmenin işareti" şeklinde yorumlandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading