Galatasaray, Osimhen için düğmeye bastı: Servet ayırdılar!

Sarı-kırmızılı kulüp, Nijeryalı golcünün bonservisini almak için bütçesini hazırladı. İşte o detaylar…
Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Abdullah Kavukcu, kulüpte kiralık olarak forma giyen yıldız golcü Victor Osimhen’in bonservisinin alınması için gerekli mali kaynağın oluşturulduğunu açıkladı. Kavukcu, “Osimhen bizimle kalmak isterse hemen harekete geçmeye hazırız” dedi. Transferde temkinli hareket ettiklerini belirten yönetici, Şampiyonlar Ligi hedefi doğrultusunda güçlü bir kadro kurmak istediklerini de vurguladı.
“OSIMHEN’E HAZIRIZ, YETER Kİ O İSTESİN”
Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Abdullah Kavukcu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen etkinlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sarı-kırmızılıların kiralık oyuncusu Victor Osimhen hakkında konuşan Kavukcu, oyuncunun bonservisini almak için bütçenin oluşturulduğunu duyurdu.
Kavukcu, "Ocak ayında da Osimhen için önemli teklifler vardı. Ancak biz onun kalmasını istedik. Kendi aramızda planlama yaptık ve bonservisini almak için gereken hazırlıkları tamamladık. Galatasaray olarak bu bütçeyi Florya’yı ya da Riva’yı satarak değil, kulübün mali gücünü geliştirerek sağladık” diye konuştu.
“GALATASARAY, ARTIK DÜNYA MARKASI”
Galatasaray’ın dünya çapında bir kulüp haline geldiğini vurgulayan Kavukcu, “Osimhen gibi yıldızlar artık Galatasaray’da oynamak istiyor. Avrupa’nın en büyük beş kulübü arasında yer almak için mücadele ediyoruz. Yayın gelirleri dışında birçok alanda bu seviyeye yakınız” dedi.
Ayrıca forma satışlarındaki artışa dikkat çeken Kavukcu, Galatasaray’ın yıldız futbolcular için cazip bir adres haline geldiğini ifade etti.
TRANSFERDE ACELE YOK, PLANLAMA VAR
Transfer çalışmalarının başladığını ancak isim paylaşmak için erken olduğunu söyleyen Kavukcu, “Sane gibi isimler gündeme geldi ama resmi adımlar atılmadı. İki bölgeye transfer yapacağımız netleşti: 10 numara ve kaleci. Başkanımızın onayıyla süreç başlayacak” ifadelerini kullandı.
“BU SENE İKİ KUPA İLE TAÇLANDI”
Süper Lig şampiyonluğunu değerlendiren Kavukcu, “İlk yılımda iki kupa kazandık. Zor bir sezon geçirdik ama yılmadan mücadele ettik. Şimdi altyapı tesisleri için kolları sıvadık. Avrupa’da örnek gösterilecek bir tesisleşmeye gidiyoruz” dedi.
“TFF SEÇİMİNE YÖNELİK YORUM YOK”
Türkiye Futbol Federasyonu’nda yaz aylarında erken seçim olasılığına dair soruyu da yanıtlayan Kavukcu, “Başkanımız geçmişte gerekli duruşu sergiledi. Ancak bu yalnızca Galatasaray’ın değil, tüm futbol kamuoyunun ortak kararıyla şekillenecek bir konu. Şu anda yorum yapmamız doğru olmaz” diye konuştu.TRHABER
