Yandex Metrica
SON DAKİKA
Fransa Devlet Başkanı Macron'dan haddini aşan Cezayir açıklaması! Türkiye'yi hedef aldı

Fransa Devlet Başkanı Macron'dan haddini aşan Cezayir açıklaması! Türkiye'yi hedef aldı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'yi bu sefer de Cezayir üzerinden hedef aldı. Macron'un açıklamaları üzerine Cezayir, Paris Büyükelçisini geri çağırdı.

Gündem

23.01.2024, 18:03

"Cezayir tarihi Türk etkisiyle tamamen yeniden yazıldı ve gerçeklere dayanmıyor. Fransa'ya yönelik nefrete dayanıyor." diyen Macron, Türkiye'yi ve Türkleri dezenformasyon ve propaganda yapmakla suçladı.

Suçlamalarını devam ettiren Macron, "Türklerin daha önce Cezayir'de oynadıkları rolü ve hakimiyetlerini unutturma kabiliyetlerine hayranım. Sadece bizim sömürgeci olduğumuzu söylüyorlar ve Cezayirliler buna inanıyor. Fransız sömürgeciliğinden önce bir Cezayir devleti var mıydı? Asıl soru bu." ifadelerini kullandı.

AMASYA seçim sonuçları | 31 Mart 2024 Amasya'da hangi parti... Haberi Görüntüle

CEZAYİR AÇIKLAMA YAPMADAN PARİS BÜYÜKELÇİSİNİ GERİ ÇAĞIRDI

Macron'un açıklamaları üzerine Cezayir, Paris Büyükelçisini geri çağırdı. Büyükelçinin geri çağırılmasının gerekçesi hakkında bilgi verilmezken, konuyla alakalı ilerleyen zamanda bir açıklama yapılacağı aktarıldı.

Yerel basında yer alan haberler, büyükelçinin geri çağırılmasının Macron'un Cezayir'i "Fransa'ya kin beslemekle" suçladığı açıklamalarıyla ilgili olduğu yönünde.

cezayir bayrağı

İBB'de metro fiyaskosu! Asansörler çalışmıyor, tavandan lağım suları akıyor Haberi Görüntüle

CEZAYİR'İN BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ

Fransa'nın Afrika kıtasındaki sömürgeci tarihinin en güncel ve en kanlı örneğini teşkil eden Cezayir, 1954'te bağımsızlık mücadelesine başladı.

Cezayir, 8 yıl süren bağımsızlık mücadelesiyle bu uğurda en ağır bedel ödeyen ülkelerden biri kabul edilirken, yaşanan büyük acılar Fransa'nın Afrika'dan çekilirken bıraktığı "kara leke" olarak tarihe yazıldı.

Ülkede yıllar süren insanlık dışı savaşta yaklaşık 1,5 milyon Cezayirli hayatını kaybetti, milyonlarca insan yerinden oldu.

Düğüm dizisi 8. bölüm ne zaman çıkacak? Düğüm 1. sezon... Haberi Görüntüle

CEZAYİR, HAVA SAHASINI FRANSIZ UÇAKLARINA KAPATTI

Cezayir, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un skandal açıklamasının ardından hava sahasını Fransız askeri uçuşlarına kapattığını açıkladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading