Yandex Metrica
SON DAKİKA
Fransa'dan Türkiye karşıtı hamle! Hava operasyonları için zirve düzenleyecekler

Fransa'dan Türkiye karşıtı hamle! Hava operasyonları için zirve düzenleyecekler

Özellikle son dönemde Türkiye karşıtı hamlelerde bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, Irak ve Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik düzenlenen hava harekatından rahatsız oldu. Macron, operasyonlara son verilmesi için kendisine destekçi ararken bölgesel zirve düzenleme kararı aldı.

Gündem

23.01.2024, 20:08

Türkiye'nin Suriye'nin Kuzeyi ve Kuzey Irak'ta terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik düzenlediği hava operasyonları, Fransa ve ABD gibi teröre destek veren ülkelerde rahatsızlık yaratmaya devam ediyor.

Dünya ülkeleri ekonomik olarak daralma yaşarken Türkiye özellikle yılın son çeyreğinde büyük bir büyüme oranı yakaladı. Batı ise Türkiye'nin terörü bitirerek ekonomik büyümesini hızlandırmasına fırsat vermemek için ulusal ve uluslarası tüm yolları deniyor.

CHP'de DEM krizi! Diyarbakır İl Başkanı Atik, Burcu Köksal'ı hedef... Haberi Görüntüle

MACRON BİR ŞEYLER DENİYOR

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bu ay Ürdün'de bölge ülkelerinin katılımıyla bir zirve düzenleyecek. Zirvenin ana gündem maddesi ise Türkiye'nin teröristlere karşı gerçekleştirdiği hava harekatı ve yakın zamanda yapılması planlanan muhtemel kara harekatı olacak.

Elysee Sarayı’nın açıklamasına göre, Macron’un Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile yaptığı telefon görüşmesinde, iki liderin Türkiye’nin Irak ve Suriye’ye, İran’ın Irak’taki hava operasyonlarından sonra bölgede "gerginliğin artmasıyla ilgili endişeleri paylaştığı" bildirdi.

Zirveye hangi ülkelerin katılacağı ise henüz açıklanmadı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading