Yandex Metrica
SON DAKİKA
Fransa'da İslam düşmanlığı boyut değiştirdi! Şimdi de Müslümanların banka hesapları bloke edildi

Fransa'da İslam düşmanlığı boyut değiştirdi! Şimdi de Müslümanların banka hesapları bloke edildi

Fransa'nın İslam düşmanlığı devlet eliyle güçlendirilmeye devam ediliyor. Rhone bölgesinde çok sayıda caminin destek için açılan banka hesapları bloke edildi.

Gündem

23.01.2024, 19:23

Avrupa'da İslam düşmanlığının en büyük destekçilerinden olan Fransa'da camilere saldırılar her geçen gün artarken yeni bir skandala imza atıldı. 

Fransa'nın Rhone bölgesinde camilere destek için açılan banka hesapları ve cami vakıflarıyla ilişiği olan kişilerin banka hesapları bloke edildi.

Şişli'de iftar çadırı kuruldu mu, kurulacak mı? 2020 Şişli Ramazan... Haberi Görüntüle

BANKA HESAPLARI SEBEPSİZ YERE KAPATILDI 

Konuyla alakalı açıklamada bulunan Rhone Camiler Konseyi Başkanı Kamel Kabtane, yayınladığı basın açıklamasında camilerin inşasında finansal rol alan kişiler de dahil olmak üzere banka hesaplarının "sebep gösterilmeden" kapatıldığını belirtti. 

Kabtane açıklamasında, "Fransa'daki Müslüman toplumunun bazı kurumları ve üyeleri birkaç yıldır devam eden bankacılık apartheid'ının kurbanı oldu" ifadelerine yer verirken, alınan kararı kınadığını belirtti. 

Orman Haftası ne zaman, hangi tarihte olacak 2024? Orman Haftası'nda... Haberi Görüntüle

CAMİ İNŞAATLARININ FİNANSE EDİLMESİ İSTENMİYOR

Diğer yandan Villeurbanne'da bulunan Othmane Camisi'nin yöneticisi Azzedine Gaci, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yabancı ülkelerin Fransa'daki cami inşaatlarını finanse etmesi istenmiyor, yardımda bulunanlar ise korkutuluyor" diyerek, Villeurbanne sakinlerinin hem Fransız Müslümanlarının toplumdan "dışlandığını düşündüğünü" hem de onları "bölücülükle suçladığını" ve bu durumdan "hiçbir şey anlamadığını" ifade etti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading