Yandex Metrica

Fox TV’de Sözcü Yazarı sokağı işaret etti: Demokrasi sandıktan ibaret değil!

Sözcü Yazarı Toker "Serbest seçimlerle bir siyasal iktidar el değiştirebilir mi sorusu artık kritik bir soru haline gelmiştir. Demokrasi sandıktan ibaret değildir." dedi. ABD kaynaklı Fox TV’de seçim sonuçları yorumlanırken yorumcular arasında yer alan  Sözcü Gazetesi Yazarı Çiğdem Toker'in sözleri ve moderatör İlker Karagöz'ün o an verdiği tepki gündem oldu.

Gündem

23.01.2024, 20:57

ABD Başkanı Joe Biden'in "Erdoğan'ı seçimle değiştireceğiz" hedefi tutmayınca fondaş Fox TV’de "sokak" işaret edilerek "Demokrasi sandıktan ibaret değildir." çağrısı yapıldı. Sözcü Gazetesi Yazarı Çiğdem Toker'in sözleri ve moderatör İlker Karagöz tarafından sus işareti yapılarak kesilmeye çalışıldı. 

Kaftancıoğlu'ndan 'para sayma' rezaletini kendisine yıkmaya çalışan değişimcilere tepki: Adresi... Haberi Görüntüle

VATANDAŞLAR İKİNCİ TUR İÇİN SANDIĞA YENİDEN GİTTİ 

Türkiye, 5 yıl görevde olacak Cumhurbaşkanını seçti. Sandıkların yüzde 99'u açılırken yüzde 85 gibi katılım oranıyla seçmen yine  Erdoğan dedi. Türkiye siyase tarihinde bugün bir ilk yaşandı ve vatandaşlar cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oy vermeye gitti. Resmi olmayan sonuçlara göre  Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 52,08, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 47,92 oy aldı. Batı medyasının tüm algı operasyonları ve Türkiye'de beslediği çok sayıda medya organlarına rağmen Türkiye, Yüzyılın seçiminde Erdoğan'la devam dedi.

Son dakika: Marmaris açıklarında ürküten deprem! AFAD detayları paylaştı Haberi Görüntüle

FOX VATANDAŞI SOKAĞI ÇAĞIRDI 

ABD kaynaklı Fox TV’de seçim sonuçları yorumlanırken yorumcular arasında yer alan  Sözcü Gazetesi Yazarı Çiğdem Toker'in sözleri ve moderatör İlker Karagöz'ün o an verdiği tepki gündem oldu.Sözcü Yazarı Toker "Serbest seçimlerle bir siyasal iktidar el değiştirebilir mi sorusu artık kritik bir soru haline gelmiştir. Demokrasi sandıktan ibaret değildir." ifadelerini kullandı.

Cübbeli Ahmet kalp krizi mi geçirdi? Ahmet Mahmut Ünlü yoğun... Haberi Görüntüle

"HUKUK DEVLETİ NORMLARINI TAŞIMIYOR"

Toker "Biz demokrasiden laf ediyoruz ama aslında olması gerektiğini düşündüğümüz bir demokrasi üzerinden ön kabul yaparak, ön yükleme yaparak demokrasiden bahsediyoruz. Hukuk devletini de öyle kodluyoruz. Aslında şu anda hukuk devleti nıormları ve kodlarını taşımıyor bu ülke. Bu yönetim bunları taşımıyor. Serbest seçimlerle bir siyasal iktidar el değiştirebilir mi sorusu artık kritik bir soru haline gelmiştir. " dedi.

PKK'ya Pençe-Kilit darbesi! Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi Haberi Görüntüle

MODERATÖR SUS İŞARETİ YAPARAK SUSTURMAYA ÇALIŞTI 

Toker'in sözlerinin nereye gideceğinin tehlikesinin farkına varan İlker Karagöz, Toker konuşurken endişeyle sus işareti yaptı. 

FETÖ'yle mücadele devam ediyor: Hakkında 11 yıl kesinleşmiş hapis cezası... Haberi Görüntüle

"PROTESTOLARI KRİMİNALIZE ETMEMEMİZ LAZIM"

Uyarıyı fark etse de kendini tutamayan Toker "Aslında şunu demek istiyorum; Demokrasi sadece sandıktan ibaret değildir. yani seçmenin ve yurttaşların siyasetin ve politikanın diğer alanlarında da kendini ifade etmesini desteklememiz lazım. Demokratik protestoları, hak arama özgürlüğünü kriminalize etmememiz lazım. Bunu siyasi aktörlere söylüyorum." ifadelerini kullandı.

2024 KAHRAMANMARAŞ-PAZARCIK SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kahramanmaraş-Pazarcık'ta hangi... Haberi Görüntüle

#ÇIĞDEMTOKERTUTUKLANSIN TWITTER'DA TT OLDU

Skandal sözler sonrası Sözcü Gazetesi Yazarı Çiğdem Toker'e sosyal medyadan tepki yağdı. #ÇiğdemTokerTutuklansın hashtagi kısa sürede Twitter'da TT oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading