Yandex Metrica

FOX TV'nin skandal sokak çağrısına RTÜK'ten ağır yaptırım

FOX TV'nin skandal sokak çağrısına RTÜK'ten ağır yaptırım

28 Mayıs gecesi FOX TV'nin yaptığı "sokak çağrısı" cezasız kalmadı. RTÜK Kemal Kılıçdaroğlu'nun ağır hezimeti sonrası muhalif seçmeni sokağa davet eden FOX TV'ye ceza yağdırdı.

Gündem

23.01.2024, 21:00

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından FETÖ, PKK ve 7'li koalisyonun medyası çirkin algı operasyonlarıyla büyük tepki çekmişti. Yapılan manipülasyon cezasız kalmadı. RTÜK üst kurulu haftalık olağan toplantısında izleme raporlarını görüştü. Görüşülen raporlarda seçim gecesi yapılan algı operasyonları yer aldı. 

Ruhi Çenet YouTube kanalı çalındı mı? Kanalı geri alabildi mi? Ruhi Çenet kimdir, aslen nereli? Ruhi Çenet YouTube kanalı çalındı mı? Kanalı geri alabildi mi?... Haberi Görüntüle

"DEMOKRASİ SADECE SANDIKTAN İBARET DEĞİL"

FOX’un seçim gecesi yayınında program konuğu Çiğdem Toker’in, " …aslında şu an bir hukuk devletinin normlarını, standartlarını taşımıyor bu ülke. Bu yönetim taşımıyor yani. Dolayısıyla dediğim gibi serbest seçimlerle bir siyasal iktidar el değiştirebilir mi sorusu artık bir kritik bir soru haline gelmiştir. Bence bu bağlamda, biraz da aslında şunu demek istiyorum demokrasi sadece sandıktan ibaret değildir” şeklindeki sözleri kamuoyunda da tepki toplamıştı. İlgili uzman raporunu ele alan Üst Kurul, yayıncı kanalın yasa ihlali yaptığını tespit ederek FOX’a üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uyguladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading