Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Fondaşlar duyurdu: "Ekrem İmamoğlu adaylığa hazırlanıyor"

Fondaşlar duyurdu: "Ekrem İmamoğlu adaylığa hazırlanıyor"

2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı zaman kaldı. Altılı masa kimin aday olacağı henüz netlik kazanmadı. Fondaş Ruşen Çakır, adaylık konusunda çok konuşulacak bir açıklama yaparak, Ekrem İmamoğlu'nun adaylık için hazırlık yaptığını öne sürdü. Çakır, "Önümüzdeki günlerde İmamoğlu'nun adını daha fazla duyacağız gibi bir durum var. Bir takım hazırlıklar olduğunu duyuyorum" dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:01

Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'nin gizli ortak olduğu altılı masada aday krizi sürüyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, her defasında aday olabileceğini ifade etmesine karşın henüz adaylığına ilişkin masada bir onay gelmedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Kılıçdaroğlu’nun adaylığını veto ettiği biliniyor. Henüz aday çıkaramayan masada kriz daha da derinleşiyor. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun adaylığı ise PKK’nın siyasi kolu HDP tarafından reddedildi.

2024 YDS-1 sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? YDS-1 sonuçları ne zaman... Haberi Görüntüle

EKREM İMAMOĞLU ADAYLIĞA HAZIRLANIYOR

Aday kimin olacağı henüz belirsizliğini korurken Fondaş Ruşen Çakır, altılı masanın adayı için çarpıcı bir iddiada bulundu. Ruşen Çakır, Ekrem İmamoğlu'nun adaylık için hazırlık yaptığını belirtip, "Önümüzdeki günlerde İmamoğlu'nun adını daha fazla duyacağız gibi bir durum var. Bir takım hazırlıklar olduğunu duyuyorum" dedi.

Fondaş Medyascope'ta yapılan yayının diğer konuğu Kemal Can ise aday belirsizliğinin hakim olduğu 6'lı masaya serzenişte bulundu. Aday belirsizliğinin kararsızlığı tetiklediğini ifade eden Can, kararsızların AK Parti'ye geçmesinden endişeli olduğunu gözler önüne serdi.

Kemal Can, "Kararsız bloğu büyüyor. Bu bloktan iktidara yakınlaşma eğilimi var. Belirsizlik kararsızlığı artırır. Bu belirsizliğin devam etmesi iktidarı sıkıştıran bir şey olmaktan çıkacak. Adaylık süreci artık önlerinde, bunu nasıl halledecekler netleştirmeleri gerekiyor. Bu süreci başlattıklarını göstermeleri gerekiyor” dedi.

Öte yandan CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı için kollarını sıvadığını iddia edip, ekip kurduğunu söylemişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading