Yandex Metrica

Fondaş medyaya Amerikan talimatı: Suriye kuzeyinden 'Rojava' diye bahset, PKK'ya terörist deme!

Fondaş medyaya Amerikan talimatı: Suriye kuzeyinden 'Rojava' diye bahset, PKK'ya terörist deme!

TSK Suriye kuzeyini işgal etmiş PKK/YPG'ye karşı operasyona hazırlanırken, terör örgütünün destekçisi ABD, Türkiye'de ayakta tuttuğu haber siteleri üzerinden manipülasyon yapıyor. Fondaş siteler PKK/YPG'den 'DSG' diye bahsedip terörist ifadesini kullanmıyor. Üstelik fondaşa göre Suriye kuzeyinin adı PKK uydurmasıyla aynı: Rojava!

Gündem

23.01.2024, 20:07

PKK'nın YPG ile aynı örgüt olduğuna dünyanın çoğu inandı ama Amerikan destekli fondaş medya hâlâ inanmıyor. CIA güdümlü vakıflarca fonlanan haber siteleri, sahadaki yadsınamaz gerçeklere rağmen Suriye kuzeyine ilişkin haberlerinde terör örgütünün kavramlarını kullanıyor. 

YPG'yi PKK ile bir tutmamak için SDG-DSG paravanına sarılan fondaş medya, bu konuda para aldığı odaklar tarafından sıkı şekilde talimatlandırılmış görünüyor. 

Fondaş medyada PKK tezlerini en açık biçimde savunan haber sitesi Serbestiyet oldu. HDP Danışma Kurulu üyesi Ali Bayramoğlu ile FETÖ'nün operasyon aygıtı Taraf gazetesini yöneten Alper Görmüş ve Oral Çalışlar'ın yer aldığı site aynı zamanda "Ege adalarının tamamı Yunanistan'ındır" diyen emekli büyükelçi Yalım Eralp'e ev sahipliği yapıyor. 

2021 yılında CIA güdümlü Chrest Vakfı'ndan 50 bin dolar ödenek alan ve çeşitli Avrupa devletlerince de desteklenen site, ABD'nin PKK/YPG ile işgal ettiği bölgelerden 'Rojava' şeklinde bahsediyor. 

Operasyonda şehit düşen Mehmetçikten 'ölü' ifadesiyle bahseden, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonunu 'saldırı' diye tanımlayan, PKK terör örgütüne ise Amerikan aksanıyla 'DSG' diyen Serbestiyet, Türkiye'nin operasyon hazırlığına karşı ABD Savunma Bakanlığı'nın açıklamasını duyururken yine skandal tanımlar kullandı. 

Amerikalı General Pat Ryder, konuşmasının hiçbir yerinde Suriye kuzeyindeki bölgeden 'Rojava' diye bahsetmemesine rağmen Alper Görmüş yönetimindeki site Suriye kuzeyini ısrarla 'Rojava' diye tanımladı. 

Şu satırlar fondaş Serbestiyet'in haberinden:

"ABD'nin Rojava ve Suriye'nin kuzeydoğusunda yaklaşık 900 askeri bulunuyor. Türkiye, Rojava ve Suriye'nin kuzeyinde 'terörist' olarak tanımladığı DSG'ye bağlı Kürt birliklerine 20 Kasım'da bir dizi hava saldırısı düzenlemiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan da geçen hafta yaptığı bir konuşmada zamanı geldiğinde kara harekatına geçileceği mesajını vermişti."

Haber metninde PKK/YPG ifadesinden kaçınılmış olması dikkat çekerken örgüt paravanı 'DSG' hakkındaki 'terörist' ifadesi ise tırnak içinde kullanılıyor. 

Amerikan tezlerini savunma konusunda en ateşli sitelerden Serbestiyet, PKK jagonuyla örülü haberine kılıf uydurmak için ise Euronews sitesini 'kaynak' olarak gösteriyor. Oysa Euronews sitesinde tek kelime 'Rojava' ifadesi >geçmiyor. 

PKK'nın propaganda aygıtlarında yayınlanan iddiaları olduğu gibi manşetine taşımasıyla gündeme gelen T24 sitesi de PKK/YPG'den SDG diye bahsetmeyi tercih ediyor. T24'e göre YPG ve PYD PKK'nın uzantıları değil; bu örgütleri Türkiye 'terör örgütü' olarak görüyor.   

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading