Yandex Metrica

Fondaş medyanın patronundan CIA'ya: Türk askerleri nerede, acil bilgi verin

Fondaş medyanın patronundan CIA'ya: Türk askerleri nerede, acil bilgi verin

Medyascope, Serbestiyet, P24, 140Journos gibi sitelere yüz binlerce dolar yağdıran Chrest Vakfı Başkanı Jensen'in, 2007 yılında Hakkari, Mardin ve Kandil bölgesinde Mehmetçiğin pozisyonlarına ilişkin bilgi talep ettiği ortaya çıktı.

Gündem

19.02.2024, 17:58

Türkiye'de muhalif bazı basın kuruluşlarını fonlayan Amerikan Chrest Vakfı'nın, 2007 yılında Hakkari, Mardin ve Kandil bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin pozisyonları hakkında istihbarat talep ettiği ortaya çıktı. 

2007 yılında yayınlanan bir Wikileaks belgesine göre ABD istihbarat kurumu CIA'ya bağlı Stratfor, sahadaki işbirlikçilerine gönderdiği mesajda, Chrest Vakfı Başkanı Lou Anne Jensen'in Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki güncel durum bilgi talep ettiğini bildiriyor. 

CIA gölge kuruluşu Stratfor'un elemanlarına geçtiği 31 Mayıs 2007 tarihli o mesaj şöyle: "Chrest Vakfı Başkanı, Türkiye'nin güneydoğusundaki sahadaki personeli, arkadaşları ve bağlı kuruluşlarıyla birlikte o bölgedeki mevcut durum hakkında ek bilgi talep ediyor. Özellikle Hakkari, Kandil ve Mardin bölgesinden bahsetti. Birlik hareketleri, olası güvenlik endişeleri ve gelişmeler hakkında bilgi almak istiyor. Kendisi önümüzdeki haftalarda bölgeye gidebilir."

Yayınlanan bir Wikileaks belgesine göre, 'gölge CIA' olarak tanınan Stratfor kurumundan Stanley Jarek, şirketin tüm çalışanlarına (ve CIA birimlerine) Chrest Vakfı Başkanı Lou Anne Jensen'in Türk askerlerinin konumlarına ilişkin bilgi talep ettiğini yazdı.

Medyascope'ten Ruşen Çakır'ı, Serbestiyet'ten Alper Görmüş'ü, P24'ten Hasan Cemal'i ve 140Journos adlı Youtube kanalını yüz binlerce dolar ödenekle destekleyen Chrest Vakfı'nın, Türk askerlerinin bölgedeki durumuna ilişkin istihbarat raporunu neden istediği merak konusu oldu. 

23 Nisan Bursa Nil Karaibrahimgil konseri saat kaçta, ne zaman başlayacak? 23 Nisan Bursa Nil Karaibrahimgil konseri saat kaçta, ne zaman... Haberi Görüntüle

O GÜNLERDE NELER OLMUŞTU?

İstihbarat talebinin yapıldığı günlerde (22 Mayıs 2007) PKK'lı teröristler, Ankara'daki Anafartalar Çarşısı'na bombalı saldırı düzenlemiş, saldırıda 9 kişi hayatını kaybetmiş, 100'den fazla kişi de yaralanmıştı. 24 Mayıs'ta ise Şırnak'ın Bestler-Dereler mevkiine teröristlerin yerleştirdiği mayının patlatılması sonucu 4 uzman çavuş ve 2 er şehit olmuş, 10 güvenlik görevlisi de yaralanmıştı. 29 Mayıs'ta Siirt'in Eruh ilçe kırsalında ise komando timleri bir terörist grubu sıkıştırmış, operasyonda 7 PKK'lı öldürülmüştü. İşte CIA bağlantılı Chrest Vakfı'ndan Strafor'a bilgi talebi tam da bu operasyon sonrasında geldi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading