Yandex Metrica

Fondaş medyadan utanç verici dezenformasyon: CHP'li belediyelerin aranmadığını iddia ettiler

Fondaş medyadan utanç verici dezenformasyon: CHP'li belediyelerin aranmadığını iddia ettiler

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşlar yaşam savaşı verirken fondaş medya ise Türkiye'yi yasa boğan depremi dezenformasyon aracı olarak kullanıyor. Karar, Sözcü, YeniÇağ, T24 ve Diken'in başını çektiği yayın kuruluşları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'li belediye başkanlarını aramadığını ve ayrımcılık yaptığını iddia etti.

Gündem

23.01.2024, 20:24

Fondaş medya gazeteleri Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremi dezenformasyon için fırsat bildi. Karar, Sözcü, YeniÇağ T24, Diken, Evrensel gibi fondaş medya gazeteleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem bölgesinde belediyelere göre ayrımcılık yaptığını iddia etti. Utanç verici bir algı yönetimine başvuran fondaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'li belediye başkanlarığı aramadığını öne sürdü. 

İletişim Başkanlığı duyurdu:  Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus ile görüştü! İletişim Başkanlığı duyurdu: Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus ile görüştü! Haberi Görüntüle

FONDAŞ MEDYADAN ÇİRKİN DEZENFORMASYON

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından 10 ayrı şehirde büyük yıkım oluştu. Enkaz altında kalan şehirlerde vatandaşlar yaşam savaşı verirken fondaş medya çirkin bir dezenformasyona imza attı. 

Karar, Sözcü, T24, Diken, Evrensel, YeniÇağ gibi birçok gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın depremden sonra AK Partili belediye başkanlarını aradığını fakat CHP'li Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı ve CHP'li Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı aramadığını iddia etti.

Sözcü'ye konuşan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından aranmadığını söyledi ve şöyle konuştu:

Belki arayabilir. Ama şu ana kadar arayan olmadı. Adana’da yıkılan 16 binamız yıkıldı. Arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Biz bu işlerde tecrübeliyiz. Alet, edevat, vinç, AFAD, arama kurtarma ekiplerimiz, benim kurduğum AKUT can sipahine çalışıyorlar. Herkes bir canın bile kurtulmasının ne kadar önemli olduğunun bilincinde.

Kanal D yayın akışı 12 Nisan Cuma! Kanal D'de bugün hangi dizi ve filmler var? Kanal D yayın akışı 12 Nisan Cuma! Kanal D'de bugün... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana, Osmaniye ve Kilis Belediye Başkanları ile ayrı ayrı telefon görüşmesi yaptı. 

YSK kararını açıkladı Ordu'da seçimler tekrarlanacak mı? Ordu'da seçim tekrarı ne zaman? YSK kararını açıkladı Ordu'da seçimler tekrarlanacak mı? Ordu'da seçim tekrarı... Haberi Görüntüle

O GAZETE TEPKİLERE DAYANAMADI

Fondaş gazetelerin yaptığı asılsız haberin ardından vatandaşlardan bu gazetelere büyük tepki geldi. Asılsız habere vatandaşlardan gelen tepkilerin ardından Karar gazetesi, söz konusu haberi yayından kaldırırken Sözcü, YeniÇağ, Diken, Evrensel ve T2'te ise haber hala yayında. 


Loading