Yandex Metrica

Fondaş medya sözcüsü İsmail Saymaz'dan CHP'ye 'slogan' tepkisi! CHP kendisini sandığa gömen slogana sarıldı

Fondaş medya sözcüsü İsmail Saymaz'dan CHP'ye 'slogan' tepkisi! CHP kendisini sandığa gömen slogana sarıldı

Fondaş medya gazetecilerinden İsmail Saymaz, CHP'nin; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihini ilan ederken Adnan Menders'in hatırasına selam verip 'Yeter söz milletindir' sloganını duyurması üzerine Genel Merkez'in 'Yeter söz milletin' afişini asmasına tepki gösterdi. Saymaz, "Yenilginin sloganı ile zafer olmaz" dedi. CHP'nin kendisini sandığa gömen slogana sarılması tartışmaları beraberinde getirmişti.

Gündem

23.01.2024, 20:22

Türkiye 1950 seçimleriyle CHP'nin tek parti dönemi diktasını yıkarak 'Yeter söz milletindir' sloganıyla demokraside yeni bir dönemi başlatmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise seçim tarihini  ilan ederken merhum Adnan Menderes'i anarak 'Yeter söz milletindir' sloganını ve 1950 seçimlerini hatırlattı. 14 Mayıs tarihinin seçim tarihi olacağını söyleyen Erdoğan yeni yüzyılda da bu tarihin simge olacağını aktardı. 

Merkür retrosu etkileri ne, ne zaman bitecek 2024? Merkür retrosu nedir? Merkür retrosu etkileri ne, ne zaman bitecek 2024? Merkür retrosu... Haberi Görüntüle

CHP KENDİSİNİ GÖMEN SLOGANA SARILDI

Seçimler için henüz aday belirleyemeyen CHP ise kendisini sandığa gömen bu slogana sahip çıkarak eleştirilerin hedefi oldu. CHP Genel Merkezi'ne Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafıyla birlikte 'Yeter söz milletindir' afişi asıldı. 

Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne söylüyor? Bor insan sağlığına zararlı mı? Hangi gıdalarda bor var? Bor kansere yol açar mı? Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne... Haberi Görüntüle

SAYMAZ CHP'Yİ TOPA TUTTU

Halk TV yorumcusu ve yazarı İsmail Saymaz, CHP'yi, 'Yeter' Söz milletin' sloganı nedeniyle deyim yerinde ise topa tuttu. Saymaz, "CHP'nin "Yeter söz milletindir" sloganı ve işaretini kullanmasını hatalı buluyorum. Bu slogan ve işaret DP'nin CHP iktidarını devirmesini sembolize ediyor. Bugünkü CHP reddi miras yapmadığına göre neden yenilgisini ifade eden sloganı benimser? Yenilginin sloganıyla zafer olmaz." dedi.

Ucuz Tesla fiyatı ne kadar? 1.7 milyon liraya Tesla Model Y siparişi nasıl verilir? Tesla'nın fiyatı neden düştü? Ucuz Tesla fiyatı ne kadar? 1.7 milyon liraya Tesla Model... Haberi Görüntüle

'YETER SÖZ MİLLETİNDİR' SLOGANININ GEÇMİŞİ

1950'de siyasi propaganda serbest bırakılınca DP radyodan ve basılı malzemeden yararlandı. Afiş yoluyla propagandanın devrimle bütünleşen ilk örneğini veren "Yeter! Söz Milletindir!" afişinde "dur" anlamında bir el vardır, altında Demokrat Parti yazar. Üstte sağda "Yeter! Söz Milletindir!" yazısı vardır.

Bu afiş mimar Selçuk Milar tarafından yapılmıştır. Tarihi tanıklıklara göre, bu afiş Demokrat Parti'nin seçimi kazanmasında kendisi kadar etkili olmuş, Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri bile afişin etkisi karşısında şaşırmışlardır.

Bu afiş ile yürütülen seçim süreci sonrası Demokrat Parti byük zafer kazanmış, tek parti diktasına son vermiştir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading