Yandex Metrica

Fırsatçılar yine sahada! Şimdi de deprem bölgesindeki arsalara göz diktiler

Fırsatçılar yine sahada! Şimdi de deprem bölgesindeki arsalara göz diktiler

Kahramanmaraş'ta yaşanan asrın felaketi sonrası yaraların sarılması için çalışmalar hız kesmeden devam ederken fırsatçılar yine ortaya çıktı. Hatay gibi depremden etkilenen bölgelerden neredeyse bedavaya arsa satın almaya çalışanların olduğu yönünde bölgeden gelen şikayetler artmaya başladı.

Gündem

23.01.2024, 20:28

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken on binlerce bina da yıkıldı. 

Türkiye genelinde eşi benzeri görülmemiş bir yardımlaşma ağı kurulurken bir yandan da fırsatçılar sahaya çıktı. 

İYİ Parti Genel Başkan adayından çok konuşulacak iddia: Kurultayda sahte kimlikle oy kullanma olabilir! İYİ Parti Genel Başkan adayından çok konuşulacak iddia: Kurultayda sahte... Haberi Görüntüle

ÖNCE DEPREMZEDELERİN HAYVANLARINI ALMAYA ÇALIŞTILAR 

Malatya, Adıyaman ve Hatay'ın köylerine giderek hayvanlarına bakamayacak olan besicilerin hayvanlarını neredeyse bedavaya almak isteyen fırsatçılardan sonra emlak fırsatçılarından da şikayetler gelmeye başladı. 

Bölgenin 3-4 ay sonrasında yeniden inşasına başlanması öngörülürken, bazı fırsatçıların özellikle kamulaştırma öncesinde arsa gibi gayrimenkulleri ‘yok pahasına’ almak istediği belirlendi.

Uzmanlar ise travma sürecinde sağlıklı karar verilmesinin zor olduğuna dikkat çekerek, bu dönemde özellikle gayrimenkul alım-satım kararı verilmemesi uyarısında bulundu. 

18 Nisan bugün Tokat Merkez'de okullar tatil mi? Tokat'ta ilkokul-ortaokul-lisede okul kapalı mı? Erbaa, Turhal'da okul tatil mi? 18 Nisan bugün Tokat Merkez'de okullar tatil mi? Tokat'ta ilkokul-ortaokul-lisede... Haberi Görüntüle

FIRSATÇILAR SAHADA 

Bu noktada fırsatçıların insanların mağduriyetinden yararlanmaya çalıştığını söyleyen Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) ve İTO Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Hakan Akdoğan, fırsatçıların çok ucuz tekliflerle insanların arsalarını almaya çalıştığını belirtti. 

CHP'li belediyelerde torpil furyası: Makam koltukları akrabalara dağıtıldı! CHP'li belediyelerde torpil furyası: Makam koltukları akrabalara dağıtıldı! Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCE ÖRNEKLERİ YAŞANMIŞTI 

"Bunun örneklerini Gölcük depremi sonrasında Avcılar’da, Kadıköy’de, Tuzla’da yaşadık. Mülkler ‘yok pahasına’ satıldı" diyen Akdoğan, şu anda bölgede münferit yaşanan bu durumun zamanla büyük alım gruplarına dönüşebileceği uyarısında bulundu. 

2024 Bayram namazı saat kaçta kılınacak? Türkiye'de il il bayram namazı saatleri! İstanbul, Adıyaman, Bursa, Ankara... 2024 Bayram namazı saat kaçta kılınacak? Türkiye'de il il bayram... Haberi Görüntüle

FIRSATÇILAR DEPREMZEDELERİN MALLARINI UCUZA ALMAYA ÇALIŞIYOR 

Diğer yandan Emlak ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran da gayrimenkul değerinin çok altında fiyatlarla almaya çalışan grupların olduğunu belirterek şöyle konuştu: 

Bu dönemlerde önce dedikodu çıkarılır, sonra fırsatçılar bu mülkleri çok ucuza alır. Aradan 6 ay, 1 yıl geçince de ucuza kapattıkları bu evleri, mülkleri çok ciddi paralara satarlar.

Mert Başaran, 1999 Marmara depremi sonrasında benzer durumun Avcılar, Yeşilköy gibi bölgelerde yaşandığına işaret etti. Yaraların sarılmasıyla bölgede konut talebinin artacağını ifade eden Başaran, "Yeniden inşa ile birlikte birçok yer kamulaştırılacak. Dolayısıyla bölge insanının mülkünü fırsatçılara kaptırmaması gerekiyor." dedi.

Bu dönemde mülk satışı kararı vermenin doğru olmayacağını dile getiren Hakan Akdoğan, "Böyle dönemlerde bekleyip sağlıklı bir analiz yaptıktan sonra alım-satım kararı vermek en doğrusu." dedi. 

Son dakika... AFAD duyurdu: Antalya açıklarında deprem Son dakika... AFAD duyurdu: Antalya açıklarında deprem Haberi Görüntüle

KİRALIK KONUTLARIN FİYATI DA ARTTI 

Bölgeden ilk etapta kiralık konutlar konusunda çok şikayetler gelmeye başladığını kaydeden Akdoğan, özellikle Mersin, Antalya gibi civar illerde kiraların 2-3 kat arttığına işaret etti. Akdoğan, şöyle devam etti: 

Millet büyük sorunlarla uğraşırken günün sonunda fırsatçılar, kötü niyetliler çıkıp ranta dönüştürme peşinde koşuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading