Yandex Metrica
SON DAKİKA
Firari PKK'lı vekil Semra Güzel'e yeni fezleke şoku!

Firari PKK'lı vekil Semra Güzel'e yeni fezleke şoku!

HDP Milletvekili Semra Güzel hakkında firari HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'i evinde sakladığı gerekçesiyle 'Suçluyu kayırma' suçu kapsamında yeni bir fezleke hazırlandı.

Gündem

23.01.2024, 19:08

Adıyaman'da 2017 yılında terör örgütü PKK'ya yönelik hava destekli operasyonda öldürülen terörist Volkan Bora'nın cep telefonunda yapılan incelemede HDP Milletvekili Semra Güzel ile fotoğrafları ortaya çıkmıştı.

Trafik ışıkları değişiyor! Dört renkli trafik ışığı mı geliyor? Beyaz... Haberi Görüntüle

DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı skandal görüntüler sonrası harekete geçti. Savcılık, Semra Güzel hakkında hazırladığı fezlekeyi Adalet Bakanlığı'na gönderdi. Semra Güzel'in dokunulmazlığı TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylama sonucunda kaldırıldı. Dokunulmazlığının kaldırılmasının ardından Semra Güzel hakkındaki fezleke, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı. Başsavcılık, Güzel hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan soruşturma başlattı.

İletişim Başkanı Altun'dan Çanakkale Zaferi paylaşımı: 'Türkiye Yüzyılı' vizyonuyla geleceğe... Haberi Görüntüle

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Semra Güzel, sürenin dolmasına rağmen ifade vermek için savcılığa gelmedi. Bunun üzerine adresinde de bulunamayan Güzel hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla iki ayrı dosya kapsamında yakalama kararı çıkarıldı.

Yenikapı'da Öcalan posteri açanların akıbetini İstanbul Valiliği açıkladı Haberi Görüntüle

YENİ FEZLEKE HAZIRLANDI

Sabah gazetesinin aktardığı habere göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosu tarafından, 'Terör örgütü üyesi olmak' suçundan 14 yıl 3 ay, 'Örgüt propagandası yapmak' suçundan ise iki kez 4'er yıl olmak üzere toplam 21 yıl 15 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yakalama kararı bulunan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in, Güzel'in evinde saklanmasına ilişkin 'Suçluyu kayırma' suçundan yeni bir fezleke hazırlandı.

SON DAKİKA! Kocaeli'de fabrikada patlama meydana geldi! Ölüler var! Haberi Görüntüle

BEKİR BOZDAĞ: ŞU ANA KADAR NEREDE OLDUĞUNU TESPİT EDEMEDİK

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, firari Semra Güzel ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı; ''Bilinen adreslerinde Semra Güzel'e ulaşılamadı. Şu anda nerede olduğuna dair de elimizde kesin ve resmi bir veri yok, yurt içinde mi yoksa yurt dışına çıktı mı? Resmi kanallar açısından yurt dışına çıkış da gözükmüyor ama gayri resmi, kaçak yollardan yurt dışına çıktı mı bu konu da tahkik ediliyor. Ulaşılan bilgiler basınla paylaşılacaktır. Hem kolluk hem de devletin diğer birimlerinin bu konuyla ilgili yakın takipte olduğunu, arama taramayı sürdürdüğünü bilemenizi isterim. Şu ana kadar Semra Güzel'e ulaşma ve nerede olduğunu tespit etme imkanı olmadı. Yakında kolluk güçlerimiz kendisine ulaşır ve hukukun gerekleri yerine getirilir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading