Yandex Metrica
SON DAKİKA
Finlandiya'ya NATO yolu açılıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan Niinisto ile görüştü

Finlandiya'ya NATO yolu açılıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan Niinisto ile görüştü

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiyalı mevkidaşı Niinisto ile Ankara'da bir araya geldi. Kritik görüşmede ana gündem Finlandiya'nın NATO üyeliği olacak.

Gündem

23.01.2024, 20:35

NATO üyeliği için İsveç'le birlikte Türkiye'nin kapısını aşındıran Finlandiya'da Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö’yü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı.

Karşılama töreninde, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Niinistö, tören kıtasını "Merhaba asker" diyerek selamladı.

Heyetlerini birbirine takdim eden Erdoğan ve Niinistö, merdivende Türkiye ve Finlandiya bayrakları önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. İkili görüşme ve çalışma yemeğinin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

CHP'deki para balyalarında FETÖ parmağı! Kayıt dışı tutar 2 milyar... Haberi Görüntüle

ANKARA'DA GÖRÜŞTÜLER

Bugün Ankara'da yapılan görüşmelerde, Türkiye-Finlandiya ilişkileri tüm veçheleriyle gözden geçirilecek, işbirliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.

Çocuk oyuncu Batuhan Göksu neden öldü? Batuhan Göksu kanser miydi?... Haberi Görüntüle

HANGİ KONULAR ELE ALINACAK

Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra, NATO Madrid Zirvesi marjında imzalanan Üçlü Muhtıra temelinde Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusu, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ile güncel bölgesel ve küresel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulması da öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çarşamba günü grup toplantısı sonrasında gazetecilerin NATO üyeliği ile ilgili sorusuna şu yanıtı vermişti;

"Biz üzerimize düşeni yapacağız. Verdiğimiz sözü tutacağız. Bir görüşüp verdiğimiz sözün gereğini yerine getiririz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading