Yandex Metrica

Finlandiya'ya NATO vizesi geldi! Kılıç'tan İsveç'in üyeliğine ilişkin kritik açıklama: Uygulamayı görmemiz gerek

Finlandiya'ya NATO vizesi geldi! Kılıç'tan İsveç'in üyeliğine ilişkin kritik açıklama: Uygulamayı görmemiz gerek

NATO'ya girmek için Türkiye'nin onayına ihtiyaç duyan Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolü TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, ''PKK'lı teröristler İsveç'te siyasete kadar sızmış durumda.'' diyerek İsveç'in her koşulda yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Gündem

23.01.2024, 20:39

Geçtiğimiz günlerde Finlandiya'nın NATO katılım protokolüne ilişkin teklif TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Süreci değerlendiren TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, önemli açıklamalarda bulundu.

Yargıtay 17'inci turda da başkanını seçemedi: Oylamaya yeni turla devam edilecek Yargıtay 17'inci turda da başkanını seçemedi: Oylamaya yeni turla devam... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN UYGULAMAYI GÖRMESİ GEREK

İsveç'in kendi istihbarat raporlarında da terör örgütü PKK ve türevlerinin haraç topladığına ilişkin veriler olduğunu ve kendi güvenlikleri için de terör örgütleri ile aralarına mesafe koymaları gerektiğini dile getiren Kılıç, İsveç'te 1 Haziran'da yürürlüğe girecek terörle mücadele kanununun müttefik olmak için yeterli olmadığını, Türkiye'nin uygulamayı görmesi gerektiğini vurguladı.

23 Nisan resmi tatil mi? 2024 İş yerleri Çocuk Bayramı'nda tatil mi? 23 Nisan resmi tatil mi? 2024 İş yerleri Çocuk Bayramı'nda... Haberi Görüntüle

PKK'LI TERÖRİSTLER İSVEÇ'TE SİYASETE KADAR SIZMIŞ DURUMDA

Ankara'nın teröre verilen destek sürdüğü müddetçe İsveç'in NATO üyeliğine müsaade etmeyeceğinin net olduğunun altını çizen Kılıç, Stockholm tarafının da hata yaptığını anladığını ve daha sonra bu tür eylemlerin yapılmasına müsaade edilmediğini ifade etti. Finlandiya'nın muhtıra maddelerini yerine getirdiğini zaten başvuru yapıldığında da İsveç kadar sorunlu bir terör yapılanması barındırmadığını kaydeden Kılıç, "PKK'lı teröristler İsveç'te siyasete kadar sızmış durumda. Türkiye için güvenlik tehdidi olan PKK/YPG nerede ise tepelerine binmeye devam edeceğiz" dedi.

İstiklal Marşı'nın okunmasını kabul etmediler! DEM Parti'li Mardin Belediyesi'nde büyük rezillik! İstiklal Marşı'nın okunmasını kabul etmediler! DEM Parti'li Mardin Belediyesi'nde büyük... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN UYGULAMAYI GÖRMESİ GEREK

Kılıç, İsveç'te 1 Haziran'da yürürlüğe girecek terörle mücadele kanunun olumlu bir gelişme olduğunu ancak kanunun müttefik olmak için yeterli olmadığını Türkiye'nin uygulamayı görmesi gerektiğini vurguladı.

Rebel Moon 3 ne zaman çıkacak? Rebel Moon Part 3. bölüm var mı, bitti mi? Rebel Moon 3 ne zaman çıkacak? Rebel Moon Part 3.... Haberi Görüntüle

İSVEÇ HER KOŞULDA YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRMELİ 

Kılıç, İsveç'in muhtıra maddelerini yerine getirmek için Türkiye'deki seçimleri beklediği yorumlarına ilişkin "Ben ülkesini seven ve siyasi sorumluluğu olan bir kişinin Türkiye'nin kazanımlarından geri adım atabileceğine inanmak istemem" dedi. Kılıç, üçlü muhtıranın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı huzurunda Dışişleri Bakanı tarafından imzalanmış resmi bir belge olduğunu ve İsveç'in her koşulda bu yükümlülükleri yerine getirmesi gerektiğini anlattı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading