Yandex Metrica

Finlandiya 'terör seviciliğinden' geri adım atmıyor! 

Finlandiya 'terör seviciliğinden' geri adım atmıyor! 

Terör örgütleri PKK/YPG'ye açıktan destek veren Finlandiya, tutumundan geri adım atmıyor. Parlamento Başkanı Matti Vanhanen yaptığı açıklamada, "Masum insanları iade edemeyiz." ifadelerini kullanarak terör seviciliğine devam edeceklerinin sinyalini verdi.

Gündem

01.03.2024, 04:27

Türkiye'nin NATO üyeliği başvurularını reddetmesine rağmen Finlandiya ve İsveç, terör örgütü PKK/YPG'nin yanında saf tutmaya devam ediyor. Bu süreçte İsveç, biraz daha ılımlı bir politika izlerken Finlandiya 'masum insanlar' diyerek teröre kucak açıyor.

Son dakika: AFAD duyurdu: Tokat'ta korkutan deprem! Son dakika: AFAD duyurdu: Tokat'ta korkutan deprem! Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN UYARMIŞTI

Erdoğan, iki ülkenin liderine de terörü ve terör örgütlerini desteklemeyi bırakmaları gerektiğini söyledi. Bu gelişmelerin ardından Finlandiya cephesinden dikkat çeken bir açıklama geldi.

Son dakika: İsrail'e ihracat kısıtlaması! Ticaret Bakanlığı: İhracat tescil işlemi kesinlikle yapılmamaktadır Son dakika: İsrail'e ihracat kısıtlaması! Ticaret Bakanlığı: İhracat tescil işlemi... Haberi Görüntüle

"MASUM İNSANLARI İADE EDEMEYİZ"

Eski Finlandiya başbakanı ve mevcut parlamento başkanı Matti Vanhanen, devlet televizyonu Yle'ye konuyla ilgili konuştu. Vanhanen, "masum insanlar" olarak tanımladığı teröristleri iade edemeyeceklerini savundu.

Vanhanen, "Türkiye siyasi anlamda anlaşamayacağımızı anlamalıdır. Özellikle hapsedilme veya haksız yere hüküm giyme riski varsa, masum insanlar başka bir ülkeye iade edilmiyor” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading