Yandex Metrica

Fincancı ve Altan'a sarıldı, sonra gidip Uğur Mumcu'nun ailesiyle helalleşti: Bir Kılıçdaroğlu klasiği!

Uğur Mumcu suikastının 30. yılında ünlü gazetecinin saldırıya uğradığı yerde düzenlenen törene Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Efsane gazetecinin ailesini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, aynı zamanda Mumcu'nun katil zanlılarını korumak için sahte rapor vermiş Şebnem Korur Fincancı ile Mumcu'ya 'MİT ajanı' diye saldırmış FETÖ'cü Ahmet Altan'ı destekliyor.

Gündem

22.03.2024, 15:09

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, suikaste uğramasının 30. yılında anılıyor. Bombalı saldırıya uğradığı evinin önünde düzenlenen törene Mumcu ailesinin yanısıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve CHP'li bazı milletvekillerinin de kendisine eşlik ettiği tören öncesi Kılıçdaroğlu, Mumcu'nun evinde eşi Güldal, kızı Özge ve oğlu Özgür Mumcu ile görüştü.

Görüşmenin ardından Mumcu ailesi ve Kılıçdaroğlu, Faili Meçhuller Anıtı'na ve Mumcu'nun hayatını kaybettiği alana karanfiller bıraktı, mum yaktı. Anma töreninde alandakilerle Mumcu'nun hayatını kaybettiği yerde şarkılar seslendirildi.

Kılıçdaroğlu'nun Uğur Mumcu anmasına 'helalleşme' kampanyası kapsamında geldiği sanılıyor. Zira CHP Lideri kısa bir süre öncesine kadar Uğur Mumcu'nun katillerini gizleyenlere de Mumcu'ya saldıranlara da destek veriyordu. 

Son dakika... Babil'de patlama sesleri! İran destekli gruplara hava saldırısı Son dakika... Babil'de patlama sesleri! İran destekli gruplara hava saldırısı Haberi Görüntüle

FİNCANCI KATİL ZANLILARINI KORUMUŞTU

Şebnem Korur Fincancı ve Kemal Kılıçdaroğlu

Mehmetçiğe kimyasal silah iftirası attıktan sonra kendini bir anda cezaevinde bulan Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Kılıçdaroğlu'nun desteklediği isimlerin başında geliyor.

Cezaevine girdikten sonra Kılıçdaroğlu'nun 'serbest bırakılsın' çağrısında bulunduğu Fincancı, gazeteci Uğur Mumcu'nun 24 Ocak 1993'te cinayete kurban gitmesinin ardından güvenlik güçlerinin yakaladığı şüphelileri korumuştu. 

Sanıklar hakkında sahte rapor düzenleyerek onların sorgulanmasını engelleyen ve soruşturmanın uzamasına neden olan Fincancı'ya geçtiğimiz günlerde Uğur Mumcu'nun ağabeyi Ceyhan Mumcu şu tepkiyi göstermişti:

"Şebnem Korur Fincancı, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı iken Uğur Mumcu suikastının sanıkları için sahte rapor düzenledi. Bu hanımın ilk şöhret olduğu olay Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok cinayetlerinde sanıkları görmeden, muayene etmeden daha duruşma başlamadan önce bunlar işkenceye uğramıştır ifadeleri geçersizdir diye bir adli rapor verdi. Biz bunları 1 yıl süreyle tedavi edelim, 1 yıl sonra ifadeleri alınsın diye bir rapor verdi. Rapor nedeniyle yargılama uzadı. Bu davayı rahat rahat iki sene uzattı."

Kanal D yayın akışı 12 Nisan Cuma! Kanal D'de bugün hangi dizi ve filmler var? Kanal D yayın akışı 12 Nisan Cuma! Kanal D'de bugün... Haberi Görüntüle

SADECE O DEĞİL, FETÖ'CÜ ALTAN DA VAR

Şebnem Korur Fincancı geçtiğimiz günlerde hapisten salıverildi ve Kılıçdaroğlu onu desteklemeyi sürdürüyor. Fincancı'nın dostu Kılıçdaroğlu, aynı zamanda Uğur Mumcu'ya 'MİT ajanı' iftirası atmış Ahmet Altan'ın da yakın dostlarından biri...

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ahmet Altan

FETÖ'nün Zaman gazetesi, dönemin Hürriyet gazetesindeki köşesinde Mumcu'nun ajan olabileceğini ileri sürerek "Cezaevi onu çok değiştirdi. Mumcu istihbarat örgütlerine hizmet ediyor" şeklinde suçlamalarda bulunan Ahmet Altan'ın sözlerini manşetine taşımış ve Mumcu'ya Altan'ın ağzından saldırıda bulunmuştu. 

Sonraki yıllarda FETÖ'nün medya tetikçilerinden biri haline gelen Ahmet Altan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bir süre hapis de yattı. Cinayetten 30 yıl sonra Uğur Mumcu ziyareti sonrası sosyal medyada pek çok isim, Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'cü Ahmet Altan'a sarıldığını gösteren fotoğraflar paylaştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading