Yandex Metrica
SON DAKİKA
Financial Times'tan sonra şimdi de Bloomberg! Bu yazılar parayla mı yazdırılıyor?

Financial Times'tan sonra şimdi de Bloomberg! Bu yazılar parayla mı yazdırılıyor?

Financial Times'ın ardından Bloomberg de Ekrem İmamoğlu'nun reklamını yapmaya başladı. "Türkiye'nin En Büyük Şehri Erdoğan'la Soğuk Savaş Kurbanı Oldu" başlıklı bir makale yayımlayan Bloomberg yazarı Jennifer Hattam dikkatleri üzerine çekti. Peki, bu yazılar parayla mı yazdırılıyor?

Gündem

23.01.2024, 19:13

İngiliz Financial Times gazetesi dün, “Erdoğan’ı yenmek: Türkiye’de muhalefet bir şampiyon arıyor” başlıklı bir haber yayımlamış, CHP içerisindeki Ekrem İmamoğlu-Kemal Kılıçdaroğlu çekişmesine değinmişti. Gazete, söz konusu haberinde Ekrem İmamoğlu'ndan yana bir tutum takınmıştı.

Aradan bir gün geçmeden, bu sefer de Bloomberg, İBB Başkanı İmamoğlu'nun PR'ını yapan bir yazı yayımladı. "Türkiye'nin En Büyük Şehri Erdoğan'la Soğuk Savaş Kurbanı Oldu" başlıklı yazıda, İBB'nin ve Ekrem İmamoğlu'nun yönetim beceriksizliği görmezden gelindi. 

Söz konusu makalede, Kadir Has Üniversitesi İstanbul Araştırmaları Merkezi Müdürü ve Şehir plancısı Murat Güvenç'in görüşlerine de yer verildi. Güvenç, gazeteye verdiği demeçte “Merkezi hükümet ile siyasi muhalefet tarafından yönetilen yerel belediyeler arasında bir soğuk savaş var” ifadesini kullandı.

Bloomberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefetin yönetiminde olan şehirlere ödenek ayırmadığını ve bu şekilde belediyeleri iflas ettirdiğini iddia etti.

Çilesiz ve risksiz İstanbul!! Murat Kurum'dan İstanbul için dev hizmetler:... Haberi Görüntüle

HARCAMA BÜTÇESİ BEKLENEN GELİRDEN FAZLA

İBB harcamalarının, belirlenen bütçeden çok daha fazla olduğuna da değinen gazete, 2022 için planlanan bütçe harcamalarının, beklenen gelirinin yaklaşık 8 milyar lira (550 milyon dolar) üzerinde olduğunu yazdı.

Bloomberg ayrıca, İBB'nin harcama yapmaktan vazgeçmediğini bu harcamaları ise yurt dışı kredileriyle karşılama yoluna gittiğini kaydetti.

2024 İŞKUR sağlık personeli kura çekimi ne zaman, hangi kanalda?... Haberi Görüntüle

İMAMOĞLU BÜYÜKELÇİLERELE KURDUĞU YAKINLIĞIN MEYVESİNİ TOPLUYOR

İki gün üst üste uluslararası yayın organlarında Ekrem İmamoğlu ve İBB PR'ı yapılması, "yazılar parayla mı yazdırılıyor?" sorusunu beraberinde getirdi. Sosyal medyada ise bu övgü girişimi "İmamoğlu, büyükelçilerle kurduğu dostluğun meyvesini topluyor" şeklinde yorumlandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading