Yandex Metrica
SON DAKİKA
Financial Times'tan provokatif Türkiye analizi: Erdoğan Türkiye'nin kasasını dolduruyor ama nasıl yapıyor bilmiyoruz

Financial Times'tan provokatif Türkiye analizi: Erdoğan Türkiye'nin kasasını dolduruyor ama nasıl yapıyor bilmiyoruz

Türkiye'ye yönelik provokatif içerikli analizlerini sık sık yayınlayan İngiliz Financial Times gazetesi iftira dolu yeni bir makale yayınladı. Söz konusu analizde, Türkiye'nin sıcak para sorunu çekmemesi hakkında, "Erdoğan Türkiye'nin kasasını dolduruyor ama nasıl yapıyor bilmiyoruz" denildi.

Gündem

25.03.2024, 15:23

Yatırım, üretim ve istihdam odaklı yeni Türkiye ekonomi modeli meyvelerini vermeye başladı. Türkiye bu süreçte, ihracatını artırırken işsizlik dikkate değer bir oranda geriledi. Türkiye'nin enflasyonu, yüksek faiz sarmalına bulaşmadan yenmeye çalışması diğer ülkeleri derinden sarstı.

Türkiye'ye yönelik, provokatif bir analiz yayınlayan İngiliz Financial Times gazetesi,  "Erdoğan Türkiye'nin kasasını dolduruyor ama nasıl yapıyor bilmiyoruz" ifadesini kullandı. Söz konusu yazıda iftira ve iddialar öne çıktı.

Bayrama denk gelen 2. ara tatil ne zaman, hangi tarihte?... Haberi Görüntüle

REKORLAR KIRAN BORSA İSTANBUL GÖRMEZDEN GELİNDİ

Financial Times, analizinde gerçek dışı bir şekilde son on yılda küresel yatırımcıların Türkiye'den çıkış yaptığını iddia etti. Türkiye ekonomisindeki büyüme ve rekor üstüne rekor kıran borsaya duyulan güvenin görmezden gelindiği yazıda Türk Lirası'ndaki değer kaybının döviz rezervlerini olumsuz etkilediği kaydedildi. Döviz rezervlerindeki açığın ise belirsiz para ile finanse edildiği iddia edildi.

Bakan açıkladı: Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı! Haberi Görüntüle

GERÇEK DIŞI BEYANLARDA BULUNDULAR

Financial Times'ın sözde analizinde Türkiye'ye gelen yatırımlar kara para, kaçakçılık gibi alanlarla ilişkilendirilmeye çalışıldı. Yazının bir kısmında "Gerçek şu ki, net hata noksan kalemini neyin harekete geçirdiğini bilmiyoruz. Bu kalem gerçekte, altın satışları, döviz ve hizmet ticaretinin yanlış kaydedilmesi veya kaçakçılık gibi pek çok şeyi yansıtıyor olabilir. Ancak büyük bir sermaye akışı olduğunu tahmin ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Firari Eylem Tok ve katil oğlu ABD'de görüntülendi! Keyifleri halleri... Haberi Görüntüle

RUS YATIRIMLARININ TÜRKİYE'YE KAYMASININ TÜRK BANKALARINI MUTLU EDECEĞİ BELİRTİLDİ

Türkiye'nin Rusya ile kurduğu ilişkilerden de rahatsızlık duyduğu bilinen Batı, Avrupa'nın yaptırımları sonrası Rus yatırımlarının Türkiye'ye kaymasından duyduğu hazımsızlığı da analizde gözler önüne serdi. Analizde, Rus parasının Türkiye'ye gelmesinin "Türk bankalarını mutlu" edeceği belirtildi.

Bursa 25 Mart su kesinti listesi: BUSKİ | Orhangazi, Osmangazi... Haberi Görüntüle

CHP-İYİ PARTİ TARAFINDAN FONLANAN MEDYA HİÇ VAKİT KAYBETMEDİ

Financial Times'ın haberi, CHP ve İYİ Parti tarafından fonlandığı ortaya çıkan Sözcü ve Cumhuriyet tarafından benimsendi ve hiç vakit kaybetmeden paylaşıldı.

Bu gazetelerde de Türkiye'nin yeni ekonomi modeline çamur atılmaya çalışıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading