Yandex Metrica

Fetullah Gülen öldü mü? Pensilvanya'da hareketli saatler... Cevdet Türkyolu'na ne oldu?

Fetullah Gülen öldü mü? Pensilvanya'da hareketli saatler... Cevdet Türkyolu'na ne oldu?

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in öldüğü iddiası sosyal medyası salladı. 83 yaşındaki azılı teröristbaşının ikamet ettiği Pensilvanya'da hareketli anlar yaşanıyor.

Gündem

13.03.2024, 09:09

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde ikamet eden Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in öldüğü iddiası sosyal medyayı karıştırdı. İddiaya göre Gülen'in sağ kolu Cevdet Türkyolu'nun FETÖ malikanesi çevresinde bulunan evi önünde uzun süreli hareketlilik yaşandı. 

Saylorsburg bölgesindeki villanın önüne gelen çok sayıda araç ve kalabalık, Gülen'in ölmüş olabileceği ihtimalini akıllara getirdi. Konuya ilişkin seri paylaşımlar yapan Avukat Burak Bekiroğlu'na göre, Türk istihbaratından bir görevli, terör örgütü elebaşının kaldığı malikaneye sızdı ve Fetullah Gülen'i zehirledi. 

"Şu an Fetullah Gülen'in en yakın adamı Cevdet Türkyolu'nun Pensilvanya Saylorsburg'deki evinin çevresinde hareketlenme var. Evinin çevresinde kalabalık gruplar hareket halinde. Biri ölmüş galiba... Çevre halkı olanları izliyor" şeklinde mesaj paylaşan Bekiroğlu, kaynağının ABD'de yaşayan bir şahıs olduğunu ileri sürdü. 

Bekiroğlu ardından şu mesajı geçti: "Gelen bilgiye göre, Fetullah Gülen, sağ kolu Cevdet Türkyolu'nun bir adamı tarafından zehirlenmiş. Aynı süreçte Cevdet Türkyolu'nun evinde biri intihar ediyor. İntihar edenin Türkyolu mu olduğu yoksa Gülen'i zehirleyen kişiye zarar verip intihar süsü mü verdikleri belli değil."

Yurtdışındaki firari FETÖ üyelerinin derin bir suskunluğa büründüğü son 12 saattir örgüte yakın hiç kimse iddialara ilişkin bir açıklama yapmadı. 

Gülen'in yeğeniyle evli olan Türkyolu, zaman içerisinde örgüt paralarıyla yüklü bir servete sahip olmuş ve "FETÖ'nün emlak zengini" olarak anılmaya başlamıştı. Türkyolu'nun milyonlarca dolarlık serveti FETÖ üyeleri arasında da yoğun tartışmalara neden olmuştu. 

83 yaşındaki FETÖ elebaşının zehirlendiği ve olaya karışan kişinin de öldürüldüğü iddiaları konusunda ABD makamlarının ne zaman harekete geçeceği merak konusu. 

FETÖ'yle mücadele devam ediyor: İzmir'de 18 kişi tutuklandı FETÖ'yle mücadele devam ediyor: İzmir'de 18 kişi tutuklandı Haberi Görüntüle

YENİ GELİŞME: KONUŞMA YETİSİNİ KAYBETTİ

Pensilvanya bölgesinden aldığı bilgileri Twitter hesabından duyuran Burak Bekiroğlu, yeni aldığı bir gelişmeyi yazdı. Fetullah Gülen'in zehirlendiği iddiasını yineleyen Bekiroğlu, "Zehirlenen Fetullah Gülen konuşma yetisini kaybetmiş. Henüz ölmemiş. Mollalardan birisinin olayın faili olduğu söyleniyor. Dün gece Türkiye saatiyle 02:50'de kamptakilere bu olay duyulmasın diye Kur'an üzerine yemin ettirmişler" şeklinde mesaj paylaştı. 

Bayramı işçilere zehir ettiler! Şişli belediyesi gerekçe göstermeden işçilerin işten çıkardı! Bayramı işçilere zehir ettiler! Şişli belediyesi gerekçe göstermeden işçilerin işten... Haberi Görüntüle

AA: HENÜZ POLİSE İNTİKAL ETMEDİ

Pensilvanya'da Gülen'in malikanesine yakın bir konumda örgüt tarafından satın alınan arazi mezarlığa çevrildi. 'Gurbet Mezarlığı' adı verilen yere gömülmek isteyen FETÖ üyeleri Gülen için hazırlanan mezar yerinin kenarına gömülmek için servet ödemeyi göze alıyor. 

Anadolu Ajansı Washington Büro Şefi Hakan Copur da konuyla ilgili Twitter hesabından bir açıklamada bulundu.

"FETÖ'nün zehirlendiği, ölmüş olabileceği, onu zehirleyenin öldürüldüğü yönündeki iddiaları biz de yakından takip ediyor ve araştırıyoruz" diyen Copur, "İddialara konu olan olaylarla ilgili bölgedeki polis kaynaklarına ve yerel medyaya yansıyan bir durum yok" şeklinde bilgi verdi.

Copur, "Bu yine de çiftlikte herhangi bir olay yaşanmadığı anlamına gelmez, bir şeyler olmuş ve bu polise (henüz) intikal ettirilmemiş de olabilir. Ancak böyle bir durumu uzun süre örgüt bile saklayamaz. Kısa sürede işin rengi belli olur, biz de yerinden gelişmeleri aktarırız" mesajını paylaştı. 

AK Parti'de bayramlaşma! Umut olmaya devam edeceğiz! AK Parti'de bayramlaşma! Umut olmaya devam edeceğiz! Haberi Görüntüle

ÖRGÜT ÜYELERİ AYNI CÜMLELERİ TEKRARLADI

emre uslu

FETÖ elebaşının ölmüş/zehirlenmiş olabileceği iddialarının kamuoyuna yansımasının üzerinden yaklaşık 24 saat geçtikten sonra örgütün firari isimleri sosyal medyada piyasaya çıktı. FETÖ'nün tetikçilerinden Emrullah Uslu, Twitter'da canlı sohbet odası açarak Gülen'in öldüğü iddialarını reddetti ve FETÖ elebaşına ait görüntünün yakında yayınlanacağını ileri sürdü. Şimdiye dek yüzlerce iddiası yalan çıkan Uslu'yu sosyal medyada ciddiye alan olmadı. 

Yaklaşık 24 saattir derin bir sessizliğe gömülen FETÖ üyeleri, örgüt içinde alınan karar doğrultusunda birbirine çok benzeyen cümleleri aynı anda tedavüle soktu. Gülen'in zehirlenmediğini, iddiaların doğru olmadığını savunan FETÖ'cüler, ilk 24 saat boyunca neden suskun kaldıklarına yahut Pensilvanya'da yaşanan sıradışı hareketliliğin nedenlerine ilişkin bir açıklama yapamadı. FETÖ firarilerinden Önder Aytaç da Fetullah Gülen'in sağlık olduğuna ilişkin görüntülerin 'çok yakında paylaşılacağını' ileri sürdü. Fakat kimse 'şu ana dair' bir görüntü yayınlayamadı. 

İYİ Parti'de olağanüstü kurultay öncesi yeni gelişme İYİ Parti'de olağanüstü kurultay öncesi yeni gelişme Haberi Görüntüle

VE CEVDET TÜRKYOLU İLK KEZ GÖRÜNDÜ

Örgütün gelişmelere ilişkin inkar politikası FETÖ elebaşının sağ kolu Cevdet Türkyolu'nda da kendini gösterdi. Türkyolu'nun söylentileri yalanlamak için uzun yıllardır ilk kez panik içerisinde görüntülü mesaj paylaşması, şimdiye kadar hiç başvurmadığı bir yöntem olduğu düşünüldüğünde, durumun ciddiyetini gözler önüne serdi. FETÖ elebaşının güncel görüntüsünü yayınlayamadığı görülen Türkyolu, sadece "Gülen'i yakında göreceksiniz" demekle yetindi. 

Trafikte sakın bu 'iyiliği' yapmayın! Diğer sürücülere haber verenlere para cezası: Bir günün faturası 45 bin lira Trafikte sakın bu 'iyiliği' yapmayın! Diğer sürücülere haber verenlere para... Haberi Görüntüle

APARTOPAR ONUN EVİNE GÖTÜRDÜLER 

Bölgeden gelişmeleri aktaran başka bir kaynak Ümit Akdemir ise kendisine bilgi veren kişinin şunları söylediğini aktardı: "FETÖ elebaşı zehirlendi. Ancak durumu ağır olsa da ölmedi. Kampta güvensizlik ortamı hakim olunca apartopar Cevdet Türkyolu'nun evine götürüldü. Çünkü asıl büyük hareketlilik orada. Kampa talimat gitmiş, 'herkes olduğu yerde kalsın' denilmiş."

Kuzey Irak operasyonu korku saldı! PKK'nın yayın organından Irak'a küstah çağrı: Türkiye'ye karşı tutum alın! Kuzey Irak operasyonu korku saldı! PKK'nın yayın organından Irak'a küstah... Haberi Görüntüle

ESKİ GÖRÜNTÜLERİ MONTAJLAMAYIN!

Devlet kurumlarına sızmak için her türlü şeytanî planı yapmakta mahir olduğu bilinen örgütün şimdi Fetullah Gülen'e dair 'eski görüntüleri yeniymiş gibi montajlama' derdine düştüğü sanılıyor. 

İbrahim Uslu kimdir? İsmailağa Cemaati yeni lideri kim oldu? İbrahim Uslu kimdir? İsmailağa Cemaati yeni lideri kim oldu? Haberi Görüntüle

BU MALİKANEDE YAŞIYORDU

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, Türkiye'yi terk ettiği 1999 yılından beri ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki bu malikanede ikamet ediyordu. 

25 Nisan Manisa Sefo konseri saat kaçta, ne zaman başlayacak? Mesir Macunu Festivali Sefo konseri ücretsiz mi? 25 Nisan Manisa Sefo konseri saat kaçta, ne zaman başlayacak?... Haberi Görüntüle

FETÖ'CÜ HAİNLER MONTAJ VİDEO PAYLAŞTI

"Fetullah Gülen öldü" şeklindeki haberlerin ortaya çıkmasının ardından FETÖ destekçileri elebaşının montajlı videosunu paylaştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading