Yandex Metrica

FETÖ'ye devletin kasasından 1,5 milyar dolar verecekti: Yiğit Bulut'tan Ali Babacan'a hodri meydan!

FETÖ'ye devletin kasasından 1,5 milyar dolar verecekti: Yiğit Bulut'tan Ali Babacan'a hodri meydan!

KHK'lı dediği FETÖ'cüleri kurtarmak için çırpınan Ali Babacan, bundan 8 yıl önce örgütün batık kurumu Bank Asya için devletin kasasından 1,5 milyar dolar vermeyi teklif etmişti. Babacan'ın bu korsan girişimi, Başbakan Erdoğan tarafından engellendi. O dönemin canlı şahidi Yiğit Bulut, Ali Babacan'ı canlı yayında düelloya davet etti.

Gündem

17.03.2024, 12:09

7 Şubat MİT kumpasından 2,5 yıl, Gezi kalkışmasından bir yıl, 17/25 Aralık darbe girişiminden 8 ay ve MİT TIR'larının FETÖ üyelerince basılmasından sadece 7 ay sonra hükümette bir bakan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün batmakta olan bankasını kurtarmak için harekete geçti. 

Pensilvanya'daki örgüt elebaşı "Allah onların evlerine ateşler salsın, yuvalarını yıksın, heveslerini kursaklarında bıraksın" diyerek bir nefret seansına imza atmışken dönemin Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, FETÖ üyelerince içi boşaltılan banka için örgüt devletin kasasından 1,5 milyar dolar ödemeye hazırlanıyordu. 

FETÖ elebaşının çağrısıyla Bank Asya'ya destek için hesap açtıranlar arasında CHP'li Mahmut Tanal da vardı.

O dönem devletin 'paralel yapılanma' olarak tarif ettiği Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik Türkiye'nin her yanında yükselmiş tiksinti dalgasına aldırmayan Babacan, örgütün Bank Asya'sını Ziraat Bankası'nın satın alması için yoğun kulis faaliyeti yürütüyordu. 2014 Ağustos'undaki bu girişim Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sayesinde sonuçsuz kaldı. 

Erdoğan'dan 1915 mesajı: Tarihte yaşananlar vicdan rehberliğinde ele alınmalı! Erdoğan'dan 1915 mesajı: Tarihte yaşananlar vicdan rehberliğinde ele alınmalı! Haberi Görüntüle

GÖRÜNTÜLER, İFADELER, HER ŞEY ORTADA 

10 Ağustos 2014'teki Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında AK Parti saflarındayken CHP'ye çalıştığını itiraf etmiş DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "aktif siyasetten soyutlanmak ve Çankaya'ya hapsedilmek istenen" Erdoğan'ın arkasından iş çevirmiş ve FETÖ'ye cansuyu olmak istemişti. 

Şu günlerde KHK'lı diye tanımladığı FETÖ'cüleri kurtarabilmek ve onları yeniden devlet kadrolarına alabilmek için rapor üstüne rapor hazırlatan Babacan, 2014'teki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sadece 4 gün önce TV24 yayınına katılarak şu açıklamayı yapmıştı: 

"Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank katılım bankası kurma yönünde çalışmalarını sürdürüyor. Ziraat Bankası Bank Asya ile görüşmelere başladı, henüz görüşmeler neticelenmedi ama neticelenirse bizim arzu ettiğimiz bir şey oluşur. Ziraat, Bank Asya’yı alırsa böylece kamunun bir katılım bankası olmuş olur, biz bunu arzu ediyoruz."

Babacan'ın bu mesajı, o dönem 'battı, batacak' denilen Bank Asya'ya moral oldu ve FETÖ bankasının İstanbul Borsası'ndaki hisseleri yüzde 8'lik değer kazandı. Bu durum, bir kamulaştırma halinde FETÖ'ye daha fazla para akıtılacağı anlamına geliyordu.

Yarın otobüsler bedava mı 23 Nisan Salı? 23 Nisan'da marmaray, metro, metrobüs ücretsiz mi? Yarın otobüsler bedava mı 23 Nisan Salı? 23 Nisan'da marmaray,... Haberi Görüntüle

YİĞİT BULUT YALANLAYINCA OYUN BOZULDU

Ancak Babacan'ın bu mesajları dönemin Başbakan Başdanışmanı Yiğit Bulut tarafından yalanlanınca oyun birdenbire bozuldu. Bulut Sky360 yayınına katılarak şunları söyledi:

"Sayın Bakan görüşlerini ifade etmiş olabilir ama Bank Asya'yı Ziraat Bankası alabilir şeklindeki açıklama Başbakan Erdoğan'ın bilgisi dahilinde yapılmadı. Bank Asya'nın devlet tarafından alınmasıyla ilgili bir tasarruf, bir girişim veya bir sorgulama yoktur. Onun altını çizeyim. 2,8 milyar TL alacak takibine düşmüş bir finansal kurumun devlet tarafından alınması sözkonusu değildir. Başbakan bu satın almaya asla izin vermez."

Son dakika... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: 'Netanyahu iktidarda kalabilmek için bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor' Son dakika... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: 'Netanyahu iktidarda kalabilmek için... Haberi Görüntüle

DÜELLO DAVETİNE CEVAP GELMEDİ 

FETÖ'nün siyasi ayağına yönelik önemli ipuçları sunan o döneme ilişkin Yiğit Bulut, son yaptığı açıklamayla Ali Babacan'a meydan okudu. Sosyal medya hesabındaki paylaşımında Bulut, "20 senelik ekonomi politikasının 16 yılını yöneten, hayatını Erdoğan’a borçlu Babacan’a bir hatırlatma; Bank Asya’yı 1,5 milyar dolara ZİRAAT BANKASI’na satmaya çalıştığın o gece; sen, BEN ve SAYIN BAŞBAKAN ERDOĞAN ARASINDA neler yaşandı! Var mı cesaretin! Fox Haber’de konuşalım!" diye yazdı.

Babacan bu meydan okumaya hâlâ cevap vermedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading