Yandex Metrica

FETÖ'ye destek hiç bu kadar alenî olmamıştı: Babacan ve Yeneroğlu'na soruşturma açacak savcı yok mu?

FETÖ'ye destek hiç bu kadar alenî olmamıştı: Babacan ve Yeneroğlu'na soruşturma açacak savcı yok mu?

2023 seçimlerinde milletvekili seçilemedikleri takdirde Ali Babacan ile Mustafa Yeneroğlu'nun başı 'FETÖ'den derde girebilir. Çünkü bu iki ismin dün yaptığı skandal açıklama, FETÖ ile mücadele edenlere açık bir meydan okumaydı.

Gündem

23.01.2024, 19:17

15 Temmuz darbe girişimini Türkiye'ye '8 saat uzaktaki bir ülkeden' izleyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Fetullahçı Terör Örgütü'ne karşı asker, polis, hakim ve savcıların şehit olma pahasına verdikleri mücadeleyi tersine çevirmeye çalışıyor. 

Babacan'ın, yardımcısı Mustafa Yeneroğlu ile birlikte dün açıkladığı 'KHK mağduriyetleri Eylem Planı', şimdiye kadar FETÖ üyelerine verilen en net 'müjde' oldu. CHP ve İYİ Parti liderlerinin geçmişte FETÖ'ye destek niteliğindeki bazı mesajlarının da önüne geçen açıklamalar izleyenleri şoke etti. 

Yağmur Taktaş'ın sevgilisi kim? Yağmur Taktaş neden, nasıl öldü? Yağmur Taktaş'ın sevgilisi kim? Yağmur Taktaş neden, nasıl öldü? Haberi Görüntüle

HİÇBİR İDDİANAMEYİ OKUMADINIZ MI?

Örgüte 'FETÖ' diye seslendiği konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimini ve darbecilere karşı verilen mücadeleyi inkar etmeyen Babacan, önemli FETÖ soruşturmalarındaki iddianameleri, itirafçı ifadelerini ve tanık beyanlarını okumadığı çok belli olan yardımcısı Yeneroğlu'nun da etkisiyle çelişkili sözler sarf etti. 

Örgüte bağlı kişiler tarafından çalınan sorularla sınavlara önceden hazırlanıp yüksek puanlar alan ve devlet kadrolarına bu şekilde yerleşen, 80'li yıllardan beri Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet ve yargı teşkilatını ele geçirmek için cumhuriyet tarihinde eşi görülmemiş yöntemler kullanan FETÖ, DEVA Partisi Genel Başkanı tarafından 'KHK'lı' adı altında 'mağdur' gibi gösterildi.

Yağmur Taktaş'ın sevgilisi kim? Yağmur Taktaş neden, nasıl öldü? Yağmur Taktaş'ın sevgilisi kim? Yağmur Taktaş neden, nasıl öldü? Haberi Görüntüle

YENEROĞLU RAPOR BİLE HAZIRLAMIŞTI

Babacan'ın açıklamaları, yardımcısı Yeneroğlu'nun geçtiğimiz eylül ayında Meclis'te açıkladığı skandal KHK raporunu hatırlattı. 'Hukuksuzluğun Sıradanlaşması: Silahlı Terör Örgütü Üyeliği Yargılamaları' başlıklı raporda Yeneroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası haklarında dava açılmış 1,5 milyonu aşkın kişi hakkında yürütülen soruşturmaların 'içinin boş olduğunu' savunuyor, örgütün çökertilmesi sürecinde elde edilen en önemli delillerden ByLock'u da önemsiz göstermeye çalışıyordu. 

Yeneroğlu raporunda Bank Asya'ya yatırılan para, FETÖ ilişkili dernek ve sendikaya üyelik, FETÖ'cülere yönelik istihbarat raporları, bağışlar, sosyal medya bağlantıları, örgütün yurtlarında kalmış ve FETÖ bağlantılı okullarda öğrenim görmük olmak, ayrıca örgüt yayınlarına abonelik gibi veriler de hukuki olarak hiçbir değer taşımıyordu!

Bor zararlı mı, tüketirsek ne olur? Bor nedir? Bor zararlı mı, tüketirsek ne olur? Bor nedir? Haberi Görüntüle

İBRETLİK SATIRLAR, İBRETLİK MESAJLAR

Ali Babacan'ın dün açıkladığı eylem planı, 8 ay önceki skandal raporun tekrarı niteliğinde oldu. "Darbe girişiminde bulunmadığı müddetçe FETÖ, devleti istediği gibi yönetebilir" şeklinde özetlenebilecek bakış açısı, Babacan'ın cümlelerine açık biçimde yansıdı. 15 Temmuz'da 251 vatandaşı şehit edip binlercesini yaralamış, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Meclis'i de bombalamaktan çekinmemiş FETÖ'cülerin, devletin çeşitli kurumlarındaki 'sivil imam'lardan emir aldığı ve onlar tarafından yetiştirildiği gerçeği Babacan tarafından özenle hasıraltı edildi. 

Olağanüstü Hâl Komisyonu'nu lağvedeceklerini, devlet kadrolarından atılmış tüm KHK'lıları (FETÖ ve PKK'lıları) yeniden kadroya alacaklarını vaat eden Babacan, açıklama sonrası sosyal medya hesabında şu ibretlik satırları yazdı: "Kamu görevine iade edeceğimiz tüm KHK'lıların yasal, mali ve sosyal haklarını iade edeceğiz. Haklarındaki kısıtlamaları kaldıracağız. İsimlerinin yer aldığı tüm listeleri kamu kurum ve kuruluşlarının kayıtlarından sileceğiz."

DEM'li belediyeden bir skandal daha! Engelli ve şehit yakınlarını kovdu DEM'li belediyeden bir skandal daha! Engelli ve şehit yakınlarını kovdu Haberi Görüntüle

METİN GÜRCAN SİZİNLE GURUR DUYARDI!

"Devleti yeniden Fetullahçı Terör Örgütü'ne teslim edeceğiz" anlamına gelen bu ifadelerin, 2023 seçimlerinde Meclis'e giremedikleri takdirde Babacan ve Yeneroğlu'nun başına dert açmasına kesin gözüyle bakılıyor. Babacan'ın FETÖ'ye destek anlamına gelen sözleri, Terörle Mücadele Kanunu'ndaki pek çok fıkranın konusuna girecek vaatler içeriyor. 

FETÖ'yü KHK'lı diyerek aklamaya çalışanların topluma meydan okuduğu DEVA Partisi toplantısında, Fetullahçıların yargıyı ele geçirdiği dönem Adalet Bakanlığı yapmış Sadullah Ergin de boy gösterdi. Babacan'ın DEVA Partisi'ndeki sağ kolu Metin Gürcan, iki Avrupa ülkesinin büyükelçilerine zarf içinde para karşılığı askerî bilgi satarken yakalanmış ve tutuklanmıştı. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading