Yandex Metrica
SON DAKİKA
FETÖ'nün TSK'ya dönüş planı: SADAT bahaneli kumpasa hazırlanıyorlar

FETÖ'nün TSK'ya dönüş planı: SADAT bahaneli kumpasa hazırlanıyorlar

Kılıçdaroğlu, Akşener, Babacan ve Davutoğlu'nun 'KHK' mesajları FETÖ'ye öylesine moral oldu ki örgüt, ordudan atılmış üyelerini, olası bir iktidar değişimiyle yeniden TSK'ya sokmanın hesabını yapmaya başladı.

Gündem

23.01.2024, 18:07

Millet İttifakı liderlerinden aldıkları 'göreve dönüş' vaadiyle umutlanan FETÖ'cüler, Türkiye'de iktidar değişimi olması halinde Türk Silahlı Kuvvetlerine yeniden sızmanın hesabını yapıyor. 

15 Temmuz darbe girişimi sonrası TSK'dan atılan Fetullahçı Terör Örgütü üyeleri; Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun ardı ardına verdiği "KHK'lı" mesajlarıyla 'geri dönüşün' propagandasını yapmaya başladı. 

Milli Eğitim, bakanlıklar, yargı kurumları ve polis teşkilatında göreve başlamak için Kılıçdaroğlu'ndan "Bir haftada hallederiz" sözü alan FETÖ, 15 Temmuz sonrası TSK'ya atanmış subay/astsubayları da ordudan attırmayı tasarlıyor. Bunun için kullanılacak temel argüman ise 'SADAT' olacak.

2014 yılına dek emniyet teşkilatındaki FETÖ üyelerini yöneten 'Kozanlı Ömer' kod adlı Osman Hilmi Özdil'in medyadaki tetikçisi firari Cevheri Güven, Youtube platformundaki son videosunda, TSK'ya personel alımında güvenlik şirketi SADAT etkisi bulunduğunu öne sürerek, "15 Temmuz sonrası orduya 15 bin kadar subay/astbubay alındı" dedi.

Hakkında çok sayıda soruşturma ve yakalama kararı bulunan firari FETÖ üyesi Cevheri Güven, örgütün medya tetikçiliğini yurtdışında da sürdürüyor.  

FETÖ'cü Güven, darbe girişiminin ardından yeniden yapılanan TSK'nın 'Erdoğan'ın ordusu haline geldiğini' ve 'disiplinsiz olduğunu' ileri sürdü. Son dönemde FETÖ'ye bağlı yayın organlarında oldukça sık işlenmekte olan 'SADAT' konusu ve personel alım mülakatlarında SADAT üyesi emekli subayların yer aldığı iddiası, FETÖ'nün bundan sonraki sızma tasarımına ilişkin bir fikir veriyor. 

Türkiye'de iktidarın değişmesi halinde Millet İttifakı'nın onayıyla adliyeyi yeniden ele geçirmenin hesabını yapan FETÖ, emrindeki savcıları da TSK'ya yönelik SADAT bahaneli kumpaslar için kullanacak. Son 5 yıl içerisinde göreve başlayanları pasifize etmek isteyen ABD-İsrail destekli örgüt, ordudan ihraç edilmiş kendi militanlarını da Kılıçdaroğlu-Akşener desteğiyle yeniden TSK'ya sokacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading