Yandex Metrica

Sitede Ara

FETÖ'nün Meksika imamı her şeyi inkar etti: Ben basit bir kreş müdürüyüm

FETÖ'nün Meksika imamı her şeyi inkar etti: Ben basit bir kreş müdürüyüm

2019'da MİT mensuplarınca Kamboçya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilen 'FETÖ Meksika imamı' Osman Karaca mahkemede yine her şeyi inkar etti.

Gündem

26.03.2024, 20:47

Fetullahçı Terör Örgütü bünyesinde ülke sorumluluğu görevi verilerek 'Meksika imamı' yapılan Osman Karaca, mahkemede tipik bir FETÖ taktiğine sarılarak her şeyi inkar etti. 

19 Ekim 2019 tarihinde MİT tarafından Kamboçya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilen Karaca, İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında 'Meksika imamı olmadığını' savundu.

Kendisiyle ilgili hazırlanan iddianamede 'silahlı terör örgütü yöneticiliği' ve 'uluslararası casusluk' suçlarından hakkında 16 yılnda 26 yıla kadar hapis cezası talep edilen Karaca, ifadesinde 'masum bir kreş müdürü' olduğunu ileri sürerek şunları söyledi:

Teleferik faciasında belediyenin ihmali gün yüzüne çıktı: Seçim uğruna ertelendi! Teleferik faciasında belediyenin ihmali gün yüzüne çıktı: Seçim uğruna ertelendi! Haberi Görüntüle

BYLOCK KULLANDIĞINI DA İNKAR ETTİ

"İddianamede Meksika'dan getirildiğim belirtilmiş, halbuki Kamboçya'dan getirildim. Eğitimciyim. 23 senedir yurt dışında kanun çerçevesinde çalıştım. Hiçbir örgütle alakam yoktur. 30 öğrencisi olan bir anaokulda çalışmaktaydım. İddianamede Meksika imamı olduğum söylenmektedir. Meksika imamı olsam Kamboçya'da ne işim vardı? Sadece eğitimciyim, bunlar hiçbir dayanağı olmayan iddialardır." 

"Casusluğu sadece filmlerde gördüm. Kamboçya'da okul müdürü olduğum için suçlanıyorum. Faizsiz bankacılık nedeniyle Bank Asya'yı kullanmıştım. ByLock kullanmadım. Suçlu değilim, terörist değilim. 2 yıl 9 ay 24 gündür tutukluyum. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum."

Tesla Model Y 2024 MTV ne kadar? Ucuz Tesla yıllık vergisi kaç para? Tesla Model Y 2024 MTV ne kadar? Ucuz Tesla yıllık... Haberi Görüntüle

MAHKEME 7 YIL 6 AY HAPİS VERDİ

Karaca'nın 'uluslararası casusluk' suçlamasından beraatine hükmeden mahkeme heyeti, sanığın ByLock yazışma içeriklerini ve yurtdışına kaçma ihtimalini de göz önünde bulundurarak tutukluluğunun devamına karar verdi. Mahkeme sanık hakkında 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme' suçundan dava açılmışsa da sanığın suçunun 'örgüt üyesi olmak' kapsamına girdiği gerekçesiyle Karaca'yı 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading