Yandex Metrica
SON DAKİKA
FETÖ'nün mahremleri: 149 gözaltı

FETÖ'nün mahremleri: 149 gözaltı

Ankara, Çanakkale, Edirne ve Samsun merkezli soruşturmalar kapsamında FETÖ şüphelisi 149 kişi gözaltında

Gündem

23.01.2024, 17:30

Fetullahçı Terör Örgütü ile mücadele hız kesmeksizin sürüyor. Emniyet ve jandarma teşkilatı içerisinde yeniden yapılanmaya çalışan örgütün 'mahrem' diye nitelenen üyelerine yönelik operasyon dalgası yaşandı. Ankara, Çanakkale, Edirne ve Samsun merkezli soruşturmalarda 189 zanlı hakkında gözaltı kararı verilirken bunlardan 149'u yakalanarak gözaltına alındı. 

İlk operasyon Ankara merkezli gerçekleşti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet ve jandarma mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 67 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, sözde üst düzey örgüt mensupları ve bağlı oldukları mahrem imamlarla iletişim kurdukları tespit edilen, örgütün emniyet mahrem yapılanmasına mensup, daha önce kamu görevinden çıkarılmış 17 şüpheli hakkında çalışma başlatıldı.

Haklarında örgüt mensubu olduklarına dair ifade ve teşhis tutanağı da bulunan, örgütsel kodlamaları ile örgüte yüksek derecede bağlı oldukları anlaşılan ve aralarında rütbeleri alınmış 1. sınıf emniyet müdürünün de bulunduğu şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi.

Başsavcılık, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğünün (EGM) ortak çalışması sonucu örgütün Jandarma Genel Komutanlığı mahrem hizmetler yapılanmasında yer aldıkları belirlenen, tamamı daha önce kamu görevinden ihraç edilmiş veya görevden uzaklaştırılmış 2'si yüzbaşı, 5'i üsteğmen ve 43'ü astsubay 50 şüpheli hakkında da gözaltı kararı verdi.

Her iki soruşturma kapsamında, Ankara merkezli 24 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda şüphelilerin 49'unun yakalandığı, diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik işlemlere Ankara Emniyet Müdürlüğü Terör ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam edildiği bildirildi.

Londra tren istasyonunda Ramazan ayına özel: Hz. Muhammed'in hadisini yansıttılar Haberi Görüntüle

OPERASYONLAR MİT DESTEKLİ 

Çanakkale merkezli 14 ildeki FETÖ operasyonlarında ise 84 şüpheli yakalandı. Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, MİT Çanakkale Bölge Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri ile KOM Daire Başkanlığının desteğiyle Çanakkale, İstanbul, Edirne, İzmir, Kocaeli, Aydın, Balıkesir, Çorum, Bursa, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak, Manisa ve Kayseri'de FETÖ üyelerine yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanması içinde olduğu tespit edilen 84 şüpheli yakalandı.
Yüklü miktarda döviz, silah ve örgütsel doküman ele geçirilen operasyonda, örgütün Çanakkale'deki öğrenci, esnaf, aile ve mahrem il yapılanması ile finans ağı çökertildi.
Gözaltına alınanlar arasında örgütün sözde Çanakkale il imamı, bölge sorumlusu, ilçe imamları, öğrenci sorumluları ile sözde üst kademede mahrem konumda yer alan şüphelilerin bulunduğu öğrenildi.

Bu paylaşıma tepki yağdı: DEM'li Ferhat Encü'den alçak paylaşım: İstanbul... Haberi Görüntüle

FETÖ'NÜN KORONAVİRÜS EKİBİ 

Soruşturma kapsamında, şüphelilerin cezaevinde bulunan örgüt üyelerinin ailelerine maddi yardım ettiği, internet ve oyunlar üzerinden kriptolu cihazlarla haberleştiği, Kovid-19 olan örgüt mensuplarının filyasyon sürecini umursamayarak kaçak olarak halkın arasına çıkıp virüsü bilinçli yayma eğiliminde olduğu, çok sayıda örgüt üyesinin yasa dışı yollarla yurt dışına kaçma planları ve girişimlerinin olduğu iddia edildi.
Sözde il imamının örgüt ailelerine yardım adına toplanan paraların bir kısmını para karşılığı fuhuş yapan kadınlara harcadığı ve lüks bir yaşam sürdüğü de ileri sürüldü.

Uzaktan çalışanlar dikkat! Terfi etmek istiyorsanız... Haberi Görüntüle

MÜFETTİŞ, AKADEMİSYEN, DOKTOR...

Edirne merkezli FETÖ'nün 'mahrem' yapılanması soruşturmasında ise 22 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı dosyaya binaen, meslekten ihraç edilen müfettiş, akademisyen ve askeri personel ile avukatların yanı sıra görevde olan doktorların aralarında bulunduğu 22 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, gözaltı kararı verilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik Edirne merkezli Ankara, Adana, Rize, Karabük, İstanbul, Kahramanmaraş, Uşak, Kırıkkale, Tokat, Kütahya ve Samsun'da başlatılan operasyon sürüyor.

FETÖ'ye bir darbe de Samsun'da vuruldu. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ'nün "mahrem askeri yapılanması" içerisinde faaliyet gösterdikleri ve örgütün mahrem imamlarınca kontörlü/ankesörlü telefonlardan ardışık/tekil arandıkları tespit edilenlere yönelik çalışma başlattı.

Aralarında muvazzaf asker ve kapatılan askeri okul öğrencilerinin de bulunduğu 16 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi. Ekipler, şüphelilerin yakalanması için kent merkezi ile Atakum, İlkadım, Bafra, Çarşamba, Terme, 19 Mayıs ve Vezirköprü ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 16 şüpheli emniyete götürüldü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading