Yandex Metrica
SON DAKİKA
FETÖ'nün gündem değiştirme hamlesi: Erdoğan iddiasıyla sazanları yemlediler

FETÖ'nün gündem değiştirme hamlesi: Erdoğan iddiasıyla sazanları yemlediler

FETÖ, tezkere oylaması sonrası dağılmanın eşiğine gelen Millet İttifakı'nı sanal operasyonla toparlamaya çalışıyor. Örgütün sosyal medyadaki 'Erdoğan öldü' yalanı bir anda yayılarak gerçek gündemin değişmesine yol açtı. Ancak her yalanın olduğu gibi bunun da etkisi uzun sürmedi.

Gündem

23.01.2024, 18:14

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), tezkeredeki tavrı nedeniyle zor anlar yaşayan CHP'nin imdadına koştu. Örgüt, 'ihanet' tartışmaları nedeniyle Millet İttifakı'nda oluşan çatlağı gündemden düşürmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öldüğü yaygarasını dolaşıma soktu. 

Dün akşamdan itibaren sosyal medyada başlatılan operasyona terör örgütü PKK yandaşları başta olmak üzere bazı CHP milletvekilleri de destek verdi. 

Erdoğan muhaliflerini yeniden toparlayıp kenetlemeyi amaçlayan operasyon sırasında FETÖ üyeleri 'adrese teslim' mesajlar geçti. 

Türkiye'de milletin zulüm ve baskılar altında inlediği, ülkenin cumhuriyet tarihindeki en kötü günlerini yaşadığı ve Erdoğan'ın 'hesap veremeden gittiği' propagandasına sahne olan 'sanal operasyon' sırasında pek çok vatandaş da FETÖ'nün yemlemesine takıldı. 

Sosyal medyada #ölmüş etiketini kullanan onbinlerce gerçek kişi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik nefret seansının figüranı oldu. 

Bir süredir Erdoğan'ın hasta olduğu yönünde propaganda yaparak zihin bulandırmaya çalışan FETÖ, dünkü operasyonla birlikte hayalî Erdoğan karakterini kendi eliyle öldürmüş oldu. 

Kısa sürede yayılması için çok boyutlu şekilde kurgulanmış sanal operasyonda Twitter, Instagram, Facebook gibi platformlar haricinde WhatsApp grupları da kullanıldı. 

2024 Çankaya iftar çadırı kuruldu mu? Ankara Çankaya iftar çadırı... Haberi Görüntüle

ETKİSİ UZUN SÜRMEDİ 

Telefonuna gelen FETÖ kaynaklı WhatsApp mesajına kananlardan biri de CHP'li Aykut Erdoğdu oldu. Mesajı ciddiye alan Erdoğdu, Twitter hesabında paylaşım yaparak sözkonusu dedikodunun yayılmasına katkıda bulundu. Erdoğdu şunları yazdı:

"Erdoğan'ın sağlık durumu ile ilgili WhatsApp mesajları dönüp duruyor. Siyasi hayatım Erdoğan ile mücadeleyle geçti... Erdoğan'ın bana açtığı onlarca davada haksızlığa uğradım... Tek dileğim Erdoğan'ın seçimlere sağlıklı ve zinde olarak girmesi ve sandıkta Halka hesap vermesi..."

Ancak operasyonun etkisi uzun sürmedi. Dün gece başlayan ve yayılımı itibariyle bu sabah doruğa ulaşan yalan kampanyası, öğle saatlerine doğru gündemden düştü. 

Türkiye yeniden, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun tezkerede 'hayır' tavrını neden savunamaz hale geldiğini, İYİ Parti lideri Akşener'in HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırdığını, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun metroya getirdiği internetin bir anda kesildiğini ve PKK elebaşı Duran Kalkan'ın "Avrupa silah bırakmamızı istemedi" ifadelerini konuşarak gerçek gündemine döndü. 

FETÖ'nün zihinleri bulandırmaya yönelik bir operasyonu daha -pek çok gerçek kişiyi yemlemeyi başarmalarına rağmen- sonuçsuz kaldı. 

ADIYAMAN seçim sonuçları | 31 Mart 2024 Adıyaman'da hangi parti... Haberi Görüntüle

DOSTA GÜVEN, DÜŞMANA KORKU...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, FETÖ yaygarasına cevap niteliğinde bir görüntü paylaştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading