Yandex Metrica

Sitede Ara

FETÖ'nün ByLock'taki gizlilik yöntemi deşifre oldu

FETÖ'nün ByLock'taki gizlilik yöntemi deşifre oldu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında bir FETÖ üyesinden yola çıkılarak üst düzeylerde görev alan 53 görevli ve bir mahrem imam deşifre edildi.

Gündem

23.01.2024, 18:18

Alınan bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan ByLock Çalışma Grubu'nca yapılan analiz sonucu "429945" ID numaralı ByLock hattının A.U'ya ait olduğu tespit edildi.

Açığa çıkan kişinin Dışişleri Bakanlığında görev yaptığının öğrenilmesi üzerine KOM Daire Başkanlığı, konuyu Ankara Emniyet Müdürlüğüne aktardı. 

Yapılan çalışma sonucu şüpheli A.U'nun 54 kişinin bulunduğu 'Pazarlamacılar' adlı ByLock grubuna üye olduğu belirlendi. 

Kimliklerine deşifre edilmesine odaklanan uzmanlar, kim oldukları tespit edilemeyen kişilerin profil ve yazışmalarına yoğunlaştı. 

Kocaeli ve İzmit belediye işçileri neden kavga etti? Kocaeli ve İzmit belediye işçileri niçin birbirlerine girdi? Kocaeli ve İzmit belediye işçileri neden kavga etti? Kocaeli ve... Haberi Görüntüle

LA CASA DE PAPEL TAKTİĞİ UYGULAMIŞLAR

Kullanıcıların tamamına yakınının La Casa De Papel dizisindeki karakterler gibi rumuz olarak ülke başkentleri ve şehir isimleri kullandığı tespit edildi. 

Uzmanlar kripto FETÖ'cülerin büyükelçilik ve konsolosluk gibi kritik işler yaptığını tahmin ederek bu bilgiyi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bildirdi. 

İYİ Parti'de olağanüstü kurultay öncesi yeni gelişme İYİ Parti'de olağanüstü kurultay öncesi yeni gelişme Haberi Görüntüle

DEŞİFRE OLDULAR

Başsavcılık, 'Pazarlamacılar' isimli gruptaki ByLock hesaplarının detaylı analizi ve kullanıcılarının tespiti için talimat verdi. 

Edinilen bilgiler sonucunda Dışişleri Bakanlığı ve Personel Genel Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yürütüldü. Kısa süre sonra deşifre edilen FETÖ üyeleri yakalanarak haklarında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan işlem yapıldı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading