Yandex Metrica

FETÖ, Haşim Kılıç’a Cumhurbaşkanlığı adaylığı teklif etti

FETÖ, Haşim Kılıç’a Cumhurbaşkanlığı adaylığı teklif etti

2023 seçimlerinde adı Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak geçen eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a Cumhurbaşkanlığı adaylığı teklif edildiği iddia edildi.

Gündem

23.01.2024, 18:04

2023 seçimlerinde adı Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak geçen eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile ilgili şok iddia. FETÖ’nün MİT’teki mahrem yapılanmasında yer alan Salim Zeybek, 2014’teki seçim öncesinde Fetullah Gülen’in Haşim Kılıç’a “MİT Kanunu iptal et, Cumhurbaşkanlığını kap” diye teklifte bulunduğunu söyledi. 

FETÖ’nün MİT’teki mahrem yapılanması içerisinde yer alan Salim Zeybek, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Halim Kılıç ile ilgili şok iddiada bulundu. 

Zeybek, Ağustos 2019’da polise verdiği ifadede, MİT’teki mahrem yapılanma içinde bulunan Sunay Elmas ile 2015 yılında Çukurambar’da bir lokantada otururken Elmas’ın kendisine, “Fetullah Gülen, Haşim Kılıç’a MİT Kanunu’nda yapılan değişiklikleri, kanunu iptal etsin, Cumhurbaşkanlığını kapsın şeklinde mesaj göndermiş” dediğini aktardı. 

Zeybek, Haşim Kılıç’ın FETÖ’nün teklifine ne cevap verdiğine ilişkin bir bilgi vermiyor. Zeybek ile Elmas arasında konuşulan ve Nisan 2014’te onaylanan kanun ile MİT’in görevleri yeniden belirlenmişti. Kanun 7 Şubat ve MİT TIR’ları kumpasında hedef olan MİT’i yasal olarak güçlendiriyor, bu nedenle FETÖ’yü rahatsız ediyordu. 

MİT Başkanı İbrahim Kalın'dan 23 Nisan'a özel kutlama mesajı yayınlandı! Çocukların teşkilata özel mektupları yoğun ilgi gördü! MİT Başkanı İbrahim Kalın'dan 23 Nisan'a özel kutlama mesajı yayınlandı!... Haberi Görüntüle

ADI HEP ADAYLAR ARASINDA

2007-2015 yılları arasında Anayasa Mahkemesi Başkanlığı yapan Haşim Kılıç’ın adı o dönem sık sık Cumhurbaşkanlığı adaylığı için dillendiriliyordu. 
Türkiye, şimdi 2023 seçimlerinde aday olacak isimleri tartışırken, bazı gazeteciler Kılıç’ın adını bu kez Millet İttifakı ile anıyor. Bu kulisler ve iddialar Kılıç’ın adaylık planının hiç rafa kalkmadığı olarak yorumlanabilir. 

Kılıç, 17/25 Aralık kumpasından sonra hükümetin FETÖ’cü polis ve savcıların yerlerini değiştirmesini ‘vesayet’ olarak nitelendirdiği ve HSYK değişikliklerine karşı çıktığı için eleştiri konusu olmuştu. 

Uğur Dündar'a babalık davası açmıştı! Rapor tarihlerinde uyuşmazlık çıktı! Dilara Gülatan itiraz etti Uğur Dündar'a babalık davası açmıştı! Rapor tarihlerinde uyuşmazlık çıktı! Dilara... Haberi Görüntüle

SALİM ZEYBEK BİLGİ BELGE KASASIDIR

Salim Zeybek’in, Kılıç ile ilgili kritik bilgiyi duyduğu Sunay Elmas sıradan biri değil. 

Zeybek, ifadesinde Elmas’ı şu şekilde tanımlıyor:

'Sunay Elmas, birimin (MİT’teki FETÖ mahrem yapısı) bilgi-belge anlamında kasası olduğunu biliyorum. Teşkilat içerisinden temsilcilerce (MİT’te çalışan FETÖ’cülerden sorumlu kişiler) elde edilen bilgi ve belgeler Sunay Elmas’a verilirdi. Ben bu şahıs ile 2012 öncesinde tanıştım. Fakat nerede ve ne zaman olduğunu hatırlamıyorum. Kendisinin MİT mahrem yapısına geçmeden önce Bahriye biriminde görevli olduğunu, buradan 2010-2011 yıllarında MİT mahreme transfer olduğunu duydum. Bir dönem MEB bünyesinde de çalışmış olan bu şahıs, en son özel sektörde çalışıyor görünüyordu. Ancak mesai yapmıyordu.'

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading