Yandex Metrica

FETÖ'cüler lüks yatla Mora'ya sığındı: 5'i eski polis, 1'i işadamı... Yeni rota İtalya mı?

FETÖ'cüler lüks yatla Mora'ya sığındı: 5'i eski polis, 1'i işadamı... Yeni rota İtalya mı?

5'i eski polis, 1'i işadamı 15 FETÖ'cü, yanlarına çocukları da alarak lüks bir yata bindi ve İtalya'ya hareket etti. Ancak onları açık denizde şiddetli bir fırtına bekliyordu.

Gündem

25.02.2024, 18:12

Türkiye'deki Fetullahçı Terör Örgütü üyeleri Yunanistan üzerinden Avrupa'ya kaçmaya devam ediyor. Bazen Meriç Nehri'nden geçerek Yunan topraklarına ulaşan FETÖ'cü kaçaklar deniz yolunu ise daha sık kullanıyor. Örgüt üyelerinin Mora Yarımadası'na sığınmak zorunda kaldığı son kaçış seferi ilginç bilgiler ortaya koydu. 

Hürriyet gazetesinden Yorgo Kırbaki'nin haberine göre, yanlarına çocukları da alan FETÖ üyesi 8'i erkek, 7'si kadın 19 kişi, Ege sahillerinden lüks bir yata binerek İtalya'ya kaçmak istedi. Fakat FETÖ'cüler denizin ortasında kötü hava şartları nedeniyle rotayı değiştirmek zorunda kaldı ve Yunanistan'ın Mora Yarımadası'nın güneyinde bulunan Elafonisos adasına sığındı. 

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye'ye ziyaret: Eski büyükelçi John Bass Ankara'ya geliyor ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye'ye ziyaret: Eski büyükelçi John Bass Ankara'ya... Haberi Görüntüle

FETÖ'NÜN YENİ ROTASI İTALYA MI?

FETÖ'cü grup perşembe günü sabah saatlerinde Elafonisos adasının Simos sahiline çıktı ve Yunan makamlarına iltica talebinde bulundu. Lüks yattaki 19 FETÖ'cüden 5'inin polis, 1'inin işadamı olduğu öğrenildi. Yunan istihbarat görevlilerinin FETÖ'cüleri sorgulamak için sözkonusu adaya intikal ettikleri belirtiliyor. 

Eski DEVA Partili FETÖ sanığı Zeynel Adıgüzel de geçtiğimiz günlerde Yunanistan'a lüks tekneyle kaçmak isterken yakalanmıştı.

Fırtına nedeniyle yarıda kalan İtalya seferi, FETÖ üyelerinin lüks yatlarla gerçekleştirdiği yeni bir rotayı da ortaya çıkardı. FETÖ'cüler son aylarda Yunan topraklarında birtakım zorluklarla karşılaşıyordu. Atina yönetimi, her ne kadar FETÖ üyesi olsa bile yeteri kadar parası bulunmayan ya da örgüt üst yönetiminden 'sağlam' bir referansı olmayan kişileri topraklarında kabul etmeyip bunları Türkiye'ye iade ediyordu. 

Örgütün bu gibi nedenlerle menzili daha uzun olan ve güvenli yolculuk imkanı sunan lüks yatları tercih ederek Yunanistan yerine İtalya'ya yöneldiği sanılıyor. 

Bugün 23 Nisan! Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl önce açıldı Bugün 23 Nisan! Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl önce... Haberi Görüntüle

15 TEMMUZ'DAN BERİ 25 BİNE ULAŞTI

Öte yandan 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden buyana Yunanistan'a kaçan FETÖ'cü sayısının yaklaşık 25 bin olduğu belirtiliyor. Kaçanların büyük kısmı Yunan topraklarına geçişin ardından Avrupa ülkelerine hareket etti. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye'den 8 FETÖ'cü hainin askerî helikopter kaçırıp Dedeağaç'a gitmesi ve sonrasında bunların Türkiye'ye iade edilmemesi sonraki dönemde Atina'ya kaçış konusunda örgüt üyelerini cesaretlendirdi. Yunan medyası geçtiğimiz günlerde bu 8 darbeci askerin 5 yıl Yunanistan'da kaldıktan sonra geçtiğimiz yıl Kanada, Belçika ve Almanya'ya gönderildiklerini yazmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading