Yandex Metrica

FETÖ'cü Enes Kanter manevi babası için silah tüccarı oldu: Kurduğu vakfın adresini ABD'li avukat açıkladı

FETÖ'cü Enes Kanter manevi babası için silah tüccarı oldu: Kurduğu vakfın adresini ABD'li avukat açıkladı

FETÖ elebaşının 'manevi oğlum' Enes Kanter, soyadını Freedom olarak değiştirdikten örgüt faaliyetlerini daha rahat yapmak için bir vakıf kurdu. Kanter, kurduğu vakfa adres olarlak FETÖ'nün silah tedarik şirketini gösterdi.

Gündem

23.01.2024, 19:31

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in manevi çocuğu olmakla övünen Enes Kanter, örgüt faaliyetlerini daha etkin yapabilmek için bir süre önce kendi adını taşıyan bir vakıf kurdu. Enes Kanter Freedom Vakfı'na merkez adres olarak ise FETÖ'ye bağlı silah tedarik şirketini gösterdi. 

NBA oyuncusu Enes Kanter ile örgütün bir dönem yargıdaki militanları Celal Kara ve Zekeriya Öz 

Kanter'in Arlington Strategic Supplies and Manufacturing LLC isimli silah şirketini kendi kurduğu vakfa neden merkez ofis olarak gösterdiği merak konusu oldu.

ABD topraklarında FETÖ ile mücadele eden avukatlardan Robert Amsterdam, sözkonusu gerçeği yeni yayınladığı kitabında anlattı. 

Okul ve derneklerle Amerikalıları dolandıran FETÖ'nün faaliyetleri 'Nüfuz Ağı: Dolandırıcılık İmparatorluğu' adlı kitapta anlatılıyor. Kitabı için İstanbul'da basın toplantısı düzenleyen Avukat Robert Amsterdam, FETÖ'cü Enes Kanter'in kendisine adres örgütün silah şirketini seçtiğini kaydetti. 

Amerikalı avukat Robert Amsterdam

Kayıtlara göre 22 Haziran tarihinde Enes Kanter Freedom Vakfı'nı kuran Kanter Freedom, daha öncesinde, 17 Mayıs tarihinde resmi adresi olarak 104 W 40th St olarak gösterdi. Bu adres aynı zamanda Arlington şirketinin merkez ofisi olarak görünüyor. 

Robert Amsterdam, "Kanter Freedom'un derhal silah tedarik şirketi Arlington Strategic ve kendi menajerleri ile şirket yöneticileri arasındaki bağlantılarını açıklamasını talep ediyoruz. Manhattan'da bir vakıf açmak isteyen Kanter Freedom, neden FETÖ mensuplarının kurdukları silah tedarik şirketi ile aynı adrese resmi kayıt yapmak istedi?" sorusunu yöneltti.

Kanter'in geçtiğimiz günlerde düzenlediği bir etkinliğe ABD'li bazı senatörler de destek vermişti.  

Amsterdam, ayrıca "Kanter Freedom, silah ticaretindeki rolünü izah edene kadar tüm Kongre, Senato üyeleri ve çalışanlarına kendisiyle iletişimi durdurmaları çağrısında bulunuyorum. Afrika'daki çatışma bölgelerinde silah ticareti ile bağlantısı olan FETÖ üyesinin ABD siyasetçilerine 'barış' ve 'özgürlük' konularında ders vermesini kabul edemeyiz" diye konuştu. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading