Yandex Metrica

Fatih Portakal altılı masanın istediği bakanlıkları sıraladı! Savunma HDP'ye

Fatih Portakal altılı masanın istediği bakanlıkları sıraladı! Savunma HDP'ye

Gazeteci Fatih Portakal, 2023 seçimleri için bir türlü aday belirleyemeyen altılı masanın en büyük açmazlarından biri olan Bakanlıklar konusunu ele aldı. Portakal, altılı masadaki partilerin istediği bakanlıkları açıkladı. Listede Milli Savunma Bakanlığı'nın hiç bir parti tarafından istenmediği dikkat çekerken bakanlığın 'gizli ittifak üyesi HDP'ye mi gitti' sorularını akıllara getirdi.

Gündem

23.01.2024, 20:16

Altılı masada 2023 seçimleri için cumhurbaşkanlığı adayı tartışmaları sürerken gazeteci Fatih Portakal'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. 

KPSS şartı yok! Mülakat yok! İŞKUR'dan 114.963 kişiye iş fırsatı! İşte başvuru şartları... KPSS şartı yok! Mülakat yok! İŞKUR'dan 114.963 kişiye iş fırsatı!... Haberi Görüntüle

BAKANLIKLAR KONUSU EN BÜYÜK SORUN

Adaylık konusunda altılı masada Kemal Kılıçdaroğlu isminde bir mutabakat olduğunu ancak şartların da olduğunu dile getiren Portakal en büyük sorunun bakanlıklar konusu olduğunu dile getirdi. 

Portakal altılı masanın bakanlık dağılımını ise şöyle açıkladı:

CHP: Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı

İYİ Parti: Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı

DEVA Partisi: Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı, 

Gelecek Partisi: Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı,

Saadet Partisi: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı

Demokrat Parti: Kültür ve Turizm Bakanlığı

13 Nisan bugün İstanbul'da otobüsler bedava mı? İstanbul'da 13-14 Nisan Cumartesi-Pazar otobüs, metrobüs, metro ücretsiz mi? 13 Nisan bugün İstanbul'da otobüsler bedava mı? İstanbul'da 13-14 Nisan... Haberi Görüntüle

EN ÇOK TALEP EDİLEN BAKANLIK

Portakal yaptığı açıklamada, altılı masada tüm isimlerin talebinde olan bakanlığın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olduğunu aktardı. 

Türkiye Gazze'ye yardımlarına devam ediyor: İnsani yardım ulaştıracak 9. gemi Mersin'den uğurlanacak Türkiye Gazze'ye yardımlarına devam ediyor: İnsani yardım ulaştıracak 9. gemi... Haberi Görüntüle

SAVUNMA HDP'YE

Altılı masanın bakanlık dağılımında ise Milli Savunma Bakanlığı'nın olmamamsı dikkatlerden kaçmadı. Türkiye'nin savunma sanayii başarısını görmezden gelen, her fırsatta yapıaln projeleri kötüleyen altılı masa üyelerinin bu tavrı, PKK'nın Meclis'teki eli ve masanın gizli ortağı 'HDP'ye Milli Savunma Bakanlığı mı verilecek' sorularını akıllara getirdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading