Yandex Metrica
SON DAKİKA

Fatih Erbakan, Cumhur İttifakı'na neden katıldığını açıkladı: Bunlar Milli Görüş'e uymaz!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhur İttifakı'na katılma sürecini ve Yedili Masa'nın söylemlerine niçin karşı olduğunu çarpıcı ifadelerle anlattı.

Gündem

23.01.2024, 20:37

Cumhur İttifakı'na katılma kararı alarak politik gündemin odak noktası haline gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, TRTHaber'de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

HDP'nin de açık desteğiyle birlikte 'Yedili Masa' haline gelen Millet İttifakı'nı sert eleştiriler yönelten Erbakan, liderlerin özellikle İstanbul Sözleşmesi, LGBT, İHA/SİHA'lar, Kur'an Kursları hakkındaki söylemlerinin kabul edilemez olduğunu dile getirdi. 

Fatih Erbakan, Cumhur İttifakı'na neden katıldıklarını ve Yedili Masa'ya niçin karşı olduklarını şöyle anlattı: 

Biz Yeniden Refah Partisi olarak ilk kurulduğumuz günden beri söylediğimiz söz vardı. Biz 'mevcut iktidar gitsin de ne olursa olsun' diyen bir parti değiliz.

Bir iktidar düşürülsün, ondan uzaklaşılsın diye siyaset yapmıyoruz. Projelerimiz var, planlarımız var, bunlar yapılsın diye uğraşıyoruz.

'Bunları başka partiler yapmasın biz yapalım' gibi bir inadımız da hiç olmadı. Prensiplerimiz dediğimiz mutabakata vardığımız maddeler bizim yıllardır ana söylemlerimiz.

Cumhur İttifakı'nın iktidarı kazanması halinde, 'bu mutabakatın olması için çaba göstereceğiz' sözünü aldıktan sonra 'Hayır, 10 sene 20 sene sonra iktidara geldiğimizde bunu biz yapalım' şeklinde böyle bir inat peşinde olmamız mümkün olmaz. Bu seçimle beraber inşallah Meclis'e girip bunların takipçisi olacağımızı umut ediyoruz.

'Ülkemizi 60-70 yıl sonra yeniden CHP zihniyetine teslim ettiniz' gibi bir suçlamayla muhatap olmak istemedik. 

Resmi Gazete'de yayımlandı: AYM'nin Başkanı Kadir Özkaya oldu Haberi Görüntüle

MİLLİ GÖRÜŞ ÇİZGİMİZLE TABAN TABANA ZIT

Milli Görüş çizgimizle Millet İttifakı'nın görüşü taban tabana zıt. Millet İttifakı ile ilgili bizim eleştirilerimiz uzun zamandır var.

Millet İttifakı'nın en büyük partisinin genel başkanına soruluyor; LGBT'nin Türk aile yapısına zararı var mı? 

"Ne münasebet Türk aile yapısına bir zararı yoktur" diyor.

Ekrem İmamoğlu eşcinsel evlilikleri destekliyor. CHP'li Nilüfer Belediyesi'nde LGBT merkezi kuruluyor. Bunlar Milli Görüş çizgisine aykırı.

"İlk işimiz İstanbul Sözleşmesini yeniden yürürlüğe koymak" diyorlar. İstanbul Sözleşmesi Milli Görüş'e aykırıdır.

"Bunu gelir gelmez tekrar getireceğim" diyorlar. Milli Görüş partisi olan bir parti buna nasıl tamam diyebilir?

Bunların bizim Milli Görüş çizgimize uymasının imkanı yok. 

Biz partimizi kurduğumuzdan beri dedik ki Saadet Partisi'nin Milli Görüş'ü temsil edecek yetkisi kalmamıştır. Zaten partimizi kurmamızın sebebi de onların Milli Görüş'ü temsil edememesidir.

"4-6 yaş arasındaki çocuklara Kuran öğretmek çağ dışılıktır. Böyle bir şeye müsaade edilemez" diyorlar. 

Bu da yine Millet İttifakı'nın görüşüdür. Yine bir diğer genel başkan, "İktidar olduğumuzda İHA'lara SİHA'lara dokunacağız" diyor. 

İHA'lar SİHA'lar Erbakan hocamızın en önemli projelerindendir.

Bizim şu deklarasyonda ortaya koyduğumuz maddeler temel söylemlerimizdir.

27-28 Mart Erzurum, Ardahan, Kars okullar tatil mi? Yarın Erzurum,... Haberi Görüntüle

AYASOFYA ERBAKAN'IN HAYALİYDİ

Dini vakıf ve derneklere, Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Vakfı'na Millet İttifakı bileşenleri tarafından hakaret ediliyor. Saadet Partisi ise bunlara boyun eğiyor. Bunun Milli Görüş kavramıyla zıt olduğu açıktır.

Erbakan hocamızın çizgisini devam ettirmek demek onun savunduğu prensipleri hayata geçirmek demek. Biz de inşallah güçlü bir şekilde mecliste temsil edilerek bunların yapılması için takipte olacağız.

Ayasofya'nın camii olması, çocuklara erken yaşta dinini öğretmek Erbakan hocamızın en büyük amaçlarından. Bunlara karşı çıkan Millet İttifakı'na destek olamazdık.

Dünyada yedi tane Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın olduğu bir örnek yok. Tek Adam sistemini kaldıracağız diyorsunuz, Cumhurbaşkanıyla birlikte sekiz başlı bir sistem getiriyorsunuz. Tam bir kaos, tam bir keşmekeş.

Karşı blokta komünist, ateist ve diğer fraksiyonların bir araya geldiklerini gördük. Bu bloğa HDP’nin ve FETÖ’cülerin de çok yoğun desteklerinin olduğunu müşahade ettik. Dolayısıyla ülke yönetiminin bu bloğa teslim edilmesine razı olamazdık.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading