• G.ALTIN

    4.371,77

  • DOLAR

    39,4457

  • EURO

    45,5491

  • BIST 100

    9.311,88

  • BITCOIN

    $105.608

Fatih Altaylı ve İsmail Saymaz hakkında neden soruşturma açıldı? Altaylı ve Saymaz gözaltına mı alındı?

Fatih Altaylı ve İsmail Saymaz hakkında neden soruşturma açıldı? Altaylı ve Saymaz gözaltına mı alındı?

Gazeteci Fatih Altaylı ile İsmail Saymaz hakkında soruştırma başlatıldığı duyuruldu. İki isim hakkında medya ve basın üzerinden halka alenen yanıltıcı bilgiyi yayma suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı açıklandı. Peki Fatih Altaylı ve İsmail Saymaz hakkında neden soruşturma açıldı? Altaylı ve Saymaz gözaltına mı alındı?

Gazeteci Fatih Altaylı ile İsmail Saymaz hakkında soruşturma başlatıldığı duyuruldu. 

ALTAYLI VE SAYMAZ HAKKINDA NEDEN SORUŞTURMA AÇILDI?

Fatih Altaylı ve İsmail Saymaz hakkında "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan soruşturma başlatıldı.

MHP Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez,MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül ve MHP Kilis Milletvekili Mustafa Demir partilerinden istifa etmişti. 

Altaylı ve Saymaz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, bazı MHP milletvekilleri ile ilgili görüntü izlettiğini iddia etmişti. Ancak bu iddialar kısa süre içinde Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yalanlanmıştı. 

ALTAYLI VE SAYMAZ GÖZALTINA MI ALINDI?

İki isim için şu anda gözaltı kararı bulunmuyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, 21 Kasım'da Fatih Altaylı tarafından yazılan "Enkazdan korkmayan mapustan korkmaz" başlıklı yazıda ve aynı gün Halk TV’de yayınlanan "Rota" isimli programda İsmail Saymaz tarafından "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli’ye MHP’li vekillerle ilgili bazı görüntüler izletti." iddiasına ilişkin "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan resen soruşturma başlatıldı.

DMM O İDDİALARI YALANLADI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli’ye MHP’li vekillerle ilgili bazı görüntüler izletti” iddiası yalanlanmıştı.

"Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesinde kendisine iddia edildiği gibi bir görüntü izletmesi söz konusu değildir." ifadelerinin kullanıldığı açıklamada "Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz." notu düşülmüştü.

Avatar
Mehmet KARAKOCA