Yandex Metrica

Fatih Altaylı'nın yalanı yanına kar kalmadı! RTÜK cezayı kesti

Fatih Altaylı'nın yalanı yanına kar kalmadı! RTÜK cezayı kesti

Habertürk TV'de yayın yapan Fatih Altaylı yine yalan bir habere imza attı. İzleme raporlarını görüşen RTÜK, Habertürk ve Flash TV hakkında müeyyide kararı verdi. Habertürk’te yayınlanan “Fatih Altaylı ile Bire Bir Deprem Özel” isimli yayında sunucunun sorumlu davranmayarak bilgiyi araştırmadan ekrana taşıması da Üst Kurul’da 6112 sayılı yasanın ihlali olarak değerlendirildi.

Gündem

09.02.2024, 23:34

RTÜK'ten yalan haber yapan Habertürk TV'ye ceza geldi. Habertürk'te yayınlanan "Fatih Altaylı ile Bire Bir Deprem Özel" isimli yayında sunucunun sorumlu davranmayarak bilgiyi araştırmadan ekrana taşıması da Üst Kurul'da 6112 sayılı yasanın ihlali olarak değerlendirildi.

Sözleşmeleri fes edilecek: AYM'den 'uzman çavuş' kararı! Sözleşmeleri fes edilecek: AYM'den 'uzman çavuş' kararı! Haberi Görüntüle

ALTAYLI'NIN 'RTÜK CİNER'İN YARDIM ORGANİZASYONUNU ENGELLEDİ' YALANINA CEZA 

Altaylı'nın, sonraki günlerde RTÜK'ün koordinesinde planlanan büyük medya yardım kampanyasını görmezden gelerek, RTÜK'ün Ciner Medya Grubunun yardım organizasyonunu engellediği yalanı, yasanın 8'inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendinde yer alan "Yayın hizmetleri, .. Tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerini esas almak ve toplumda özgürce kanaat oluşumuna engel olmamak zorundadır; soruşturulması basın meslek ilkeleri çerçevesinde mümkün olan haberler, soruşturulmaksızın veya doğruluğundan emin olunmaksızın yayınlanamaz.." hükmünü ihlal ettiğinden Habertürk hakkında idari para cezası kararı verildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading