Yandex Metrica
SON DAKİKA

Fahrettin Altun kamuoyuyla paylaştı: İşte Erdoğan'ın belgeli kayıtlı diploması

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversite mezuniyet diplomasını kamuoyuyla paylaştı.

Gündem

23.01.2024, 20:37

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite mezuniyet belgesinin provokatörler tarafından yeniden tartışmaya açılmasının ardından Marmara Üniversitesi ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan art arda açıklamalar geldi.

Marmara Üniversitesi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasının muhafaza edildiğini açıklamasının ardından Fahrettin Altun Erdoğan'ın üniversite mezuniyet belgesi, mezunlar defteri, askerlik şubesine yazılan yazı ve okul kayıt defteri gibi resmi evrakları kamuoyu ile paylaştı.

Satılık bebek ilanı Türkiye'yi ayağa kaldırdı: Para hesabıma gelir, bebek... Haberi Görüntüle

BELGELER TEK TEK PAYLAŞILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan 1974'te üniversiteyi kazandığında başladığı okulun adının İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi olduğu biliniyor. Bu okul daha sonra öğretim hayatına Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi olarak devam ediyor.

Altun'un kamuoyu ile paylaştığı belgelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  okuldan verilen 678 no’lu ve 3 Nisan 1981 tarihli geçici mezuniyet Belgesi Dekan Doç. Dr. Sinan Artan imzasını taşıyor. Aynı belgenin 677 sayılı olanında ise Recep Tayyip Erdoğan imzası ve el yazısıyla, ‘geçici mezuniyet belgemin aslını elden aldım’ ifadesinin yer aldığı açıkça görülüyor.

Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu ne kadar, kaç TL reklam... Haberi Görüntüle

MEZUNLAR DEFTERİNDE YER ALIYOR

Mezuniyet diplomasının yanı sıra Erdoğan'ın Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olduğuna dair bir diğer belge ise Marmara Üniversitesi mezunları ve tüm öğretim kadrosunun fotoğraflarıyla sıralandığı 1983 tarihli defterde yer alması.

Ramazan Bayramı kaç gün? 2024 Bayram tatili 9 gün mü... Haberi Görüntüle

ASKERLİK ŞUBESİNDE KAYDI VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üniversite mezuniyetini belgeleyen bir yazışma da fakülte sekreterliğiyle Rize Askerlik Şubesi Başkanlığı arasında gerçekleşmiş. Fakülte Sekreteri Kamuran Orhan imzasıyla Rize Askerlik Şubesi’ne gönderilen 3 Nisan 1981 tarihli bu yazışmada, okulun 2443 numaralı öğrencisi Recep Tayyip Erdoğan’ın mezuniyeti bildiriliyor.

Refah Partisi'nden ayrılıp AK Parti'ye katılmıştı! Suat Pamukçu anlattı: Erdoğan'a... Haberi Görüntüle

ÜNİVERSİTE SEÇME SINAVI SONUCU ORTAYA ÇIKTI

Üniversite sınavına girdiği yıl olan 1974’e ait Üniversitelerarası Seçme Sınavı Sonuç Belgesi’nde ise Erdoğan’ın İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ni kazandığı bilgisi yer alıyor.

Aleviler CHP'deki değişimcilere öfkeli! Özgür Özel'e seslendiler: Saz öpmekle Alevi... Haberi Görüntüle

MARMARA ÜNİVERSİTESİ: BELGELER MUHAFAZA EDİLMEKTE

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü de dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mezuniyetine ilişkin açıklama yaptı. Marmara Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Sayın Cumhurbaşkanımızın üniversite yıllarında aldığı bütün derslerin dökümü ve başarı notlarını havi transkript belgeleri, öğrenci fişleri, dilekçeleri, fotoğrafları, askerlik tehiri ve mezuniyet kayıtları gibi olağan öğrencilik ve mezuniyet işlemlerine ilişkin belgeler, diğer mezunlarımızınki gibi üniversitemizde muhafaza edilmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading