Yandex Metrica

Fahrettin Altun'dan sosyal medya ile ilgili dikkat çeken açıklama

Fahrettin Altun'dan sosyal medya ile ilgili dikkat çeken açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, misafir gazetecilere verilen Türkçe eğitim sonrası sertifika töreninde konuşurken sosyal medyanın kötü kullanımına ilişkin açıklamalarda da bulundu.

Gündem

23.01.2024, 22:02

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü ortaklığıyla başlatılan yabancı medya mensuplarına yönelik düzenlenen çevrimiçi Türkçe dil kursu sertifika töreninin ardından sona erdi. 

Proje kapsamında Türkiye'de görev yapan uluslararası basın mensupları 9 ay boyunca Türkçe eğitimi aldı. 15 ülkeden 19 medya mensubu kursu başarıyla tamamladı. 

Sertifika törenine katılan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcıları tebrik etti. 

Fahrettin Altun, verilen Türkçe eğitiminin basın mensubu katılımcıların hem mesleki hem sosyal hayatlarına büyük katkı sağlayacağına vurgu yaptı.

17 Nisan Adana Mert Demir konseri saat kaçta, ne zaman başlayacak? Adana Mert Demir konseri ücretsiz mi, neden başlamadı? 17 Nisan Adana Mert Demir konseri saat kaçta, ne zaman... Haberi Görüntüle

'BİR LİSAN BİR İNSAN'

Bizim kültürümüzde çok güzel bir söz vardır; ‘Bir lisan bir insan’ deriz. Bu veciz söz, öğrenilen her dilin aynı zamanda bir insan daha olmak anlamına gelir. Hiç kuşkusuz yeni bir dil öğrenmek gazetecilik mesleği söz konusu olduğunda da önemlidir hatta çok daha önemlidir. ifadelerini kullanan Altun, uluslararası medya mensuplarının Türkçe biliyor olmalarını çok önemsediklerini bildirdi. 

Zuhal Topçu kimdir? MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu nereli, kaç yaşında? Zuhal Topçu kimdir? MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu nereli,... Haberi Görüntüle

SOSYAL MEDYA DEZENFORMASYON İÇİN KULLANILABİLİYOR

Gerçek gazetecilerin "hayatlarını dünyayı anlamamıza yardımcı olmaya adamış kişiler" olarak tanımlanabileceğini belirten Altun, dezenformatif paylaşımların hızla yayılabildiği bir çağda hakikatin tahrip edilmesi tehlikesinin de beraberinde geldiğine vurgu yaptı. 

Altun sosyal medya üzerinden yapılan dezenformasyon kampanyalarının sosyal hayatı, demokrasiyi ciddi anlamda tehdit ettiğini vurgularken, birçok farklı toplum kesimlerini de mağdur ettiğini ifade etti. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading