Yandex Metrica
SON DAKİKA
Fahrettin Altun'dan Elon Musk'a: Twitter ekibinin Türkiye'ye yaptığı operasyonları açıkla

Fahrettin Altun'dan Elon Musk'a: Twitter ekibinin Türkiye'ye yaptığı operasyonları açıkla

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, FBI'ın emirleriyle Donald Trump'a bile operasyon çeken sosyal medya diktatörlerinin geçmişte Türkiye'ye yaptıkları manipülasyonların açıklanmasını istedi. Altun, Twitter Files adı altında dünyayı sarsan ifşaatlarda bulunan işadamı Elon Musk'a seslendi.

Gündem

23.01.2024, 20:21

Twitter'ın yeni sahibi ünlü işadamı Elon Musk, şirketin önceki kadrosu tarafından yapılan manipülasyonları 'Twitter Files' adı altında ortaya döküyor. Sosyal medya devini FBI, Pentagon ve CIA gibi Amerikan güvenlik kurumlarının yönettiğini ortaya koyan belgeler, aynı zamanda Demokrat Parti'ye yakın eski Twitter ekibinin yürüttüğü sosyal medya faşizmini de net bir şekilde gözler önüne serdi. 

Zihin yönlendirme, algı yönetimi ve toplumu kışkırtma gibi amaçlar doğrultusunda kullanılan sosyal medyanın negatif etkilerine en çok maruz kalan ülkelerden biri de Türkiye oldu. 

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, teknoloji ikonu Elon Musk'a önemli bir çağrıda bulunarak Twitter'ın geçmişte Türkiye'ye yönelik ne gibi operasyonlar icra ettiğinin açıklanmasını istedi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen Yapay Zeka Çağında Dezenformasyonla Mücadele Yöntemleri adlı çalıştayda konuşan Altun "Karşımızda sosyal medya şirketlerinin yönettiği algoritma diktatörlüğü var" diyerek şu önemli mesajları verdi:

Kaç personel görev alacak? Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliğine ilişkin açıklama Haberi Görüntüle

O MUHABİRİN 'ET' YALANINI HATIRLATTI

Dezenformasyon tüm toplumları tehdit ediyor. Yalan haber konvansiyonel-geleneksel dönemde, dijital medya öncesinde sadece meslek günahı olarak görülüyordu. Yalan habere dayalı meslekî itibar ve kariyeri zedeliyordu. Fakat ne yazık ki yeni medyayla birlikte bu durum değişti. Yalan haberin artık sıradanlaştığı bir dönemi yaşıyoruz. 

Doğru için değil yalan için savaşılan bir dönemi tecrübe ediyoruz. Gazetecilik artık daha fazla etkileşim için yalanlar üzerinden yapılıyor. Örneğin, son günlerde sözde bir muhabirin masum bir çocuk üzerinden dikte ettirdiği bir yalana hep birlikte şahitlik ettik. Bu yalana sarılarak siyasi rant devşirme çabalarını gördük ne yazık ki... 

Bu olay, ideolojik ve siyasi saplantıları uğruna yalana ve dezenformasyona sarılanların, demokrasimiz ve toplumsal huzurumuz açısından oluşturduğu tehdidi bir kez daha gözler önüne serdi.

Yaşanan son hadise, her türlü dezenformasyon faaliyetiyle mücadelenin, toplumumuz için ne denli önemli olduğunu da tekrar gösterdi. Medya için utanç verici bu tür hadiselerin bir daha yaşanmaması için çalışmaya devam edeceğiz. Ben kasten yanıltıcı ve toplumu kışkırtıcı bu dezenformasyona karşı gerçeği ortaya çıkaran basın mensuplarımıza da teşekkür ediyorum.

Çocuk oyuncu Batuhan Göksu neden öldü? Batuhan Göksu kanser miydi?... Haberi Görüntüle

KARŞIMIZDA ALGORİTMA DİKTATÖRLÜĞÜ VAR

Fahrettin Altun

Kimliksiz aktörlerin imza attığı etkileşimler, yalanın sıradanlaştığı bir ekosistemi beraberinde getirdi. Karşımızda sosyal medya şirketlerinin yönettiği bir algoritma diktatörlüğü vardır. Karşımızda dijital faşizm vardır. Bireyler kendi gettolarına hapsediliyor. Bu ortamda hakikatin sesini duymaları engelleniyor. Aynı zamanda istenen mesajların ön plana çıkarıldığını, istenmeyen mesajların ise geri plana itildiğini görüyoruz. Böyle bir ortamda gerçek manada ifade özgürlüğünden söz edilemez.

Siyasi karar süreçlerine etki etmek ve tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmek istiyorlar. Bu iki alanda fardındalık sahibi olmamız son derece önemlidir. Bu büyük şirketlerin insanları köleleştirmeye yönelik faaliyetlerine direnmeliyiz. 

Atatürk Cumhuriyet Kulesi giriş ücreti 2024 | Atatürk Cumhuriyet Kulesi... Haberi Görüntüle

KENDİ BAŞKANLARINA BİLE OPERASYON ÇEKTİLER

Yeni Twitter yönetiminin eski Twitter yönetimi hakkındaki ifşaatlarını gözümüzün önüne getirelim. Burada sosyal medya ağlarının nasıl manipülasyon amaçlı kullanılmış olduğunu net bir şekilde görüyoruz. Kendi başkanlarına bile sosyal medya üzerinden operasyon yapanların ortaya koyduğu süreç, demokrasi kültürümüz için ibretlerle doludur. 

Buradan yeni Twitter yönetimine, Sayın Elon Musk'a da seslenmek istiyorum. Lütfen geçtiğimiz dönemlerde Twitter üzerinden Türkiye siyasal hayatına ne tür müdahaleler yapıldığını açıklayın. 

Sayın Cumhurbaşkanımızın, bizlerin sosyal medya hesaplarımıza ne tür sansürlerin uygulandığını ifşa edin. Türkiye karşıtlarına ve terör örgütlerine sistematik şekilde sağlanan propaganda imkanlarının neler olduğunu ve bunların arkasındaki sistemin ne olduğunu açıklayın. Açıklayın ki, dünya yeni sömürgeciliğin melez yöntemlerini açık ve net bir şekilde görsün. Açıklayın ki, sosyal medya mecralarına yeniden güvenebilelim.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading