Yandex Metrica

Fahrettin Altun'dan AB'nin ikiyüzlülüğüne tepki!

Fahrettin Altun'dan AB'nin ikiyüzlülüğüne tepki!

Fahrettin Altun, AB üye ülkelerinde dün yürürlüğe giren "terör içerikli paylaşımların kaldırılması"yla ilgili düzenlemeye dair açıklamada bulundu. Altun, AB'nin bu konudaki ikiyüzlü tavrına tepki gösterdi.

Gündem

23.01.2024, 21:56

Her fırsatta Türkiye'yi özgürlüklere müdahaleci olmakla suçlayan AB'de, dün internet üzerindeki terör içerikli paylaşımların 1 saat içinde kaldırılmasını öngören yasal düzenleme yürürlüğe girdi. 

AB'NİN İKİ YÜZLÜ TAVRI

Türkiye'de 1 Ekim 2020 tarihinde yürürlüğe giren İnternet ve sosyal medya düzenlemesi, AB ve Batı basınında geniş yer bulmuş, Türkiye'nin ifade özgürlüğüne darbe vurduğu yorumları yapılmıştı. "Eleştirmenler Türkiye'nin yeni sosyal medya yasasının ifade özgürlüğünü zedeleyebileceğinden korkuyor", "Sosyal medya yasası sansürü artıracak" gibi başlıklar atılmıştı.

Dün AB üye ülkelerinde yürürlüğe giren düzenlemeye göre, terör içerikli paylaşımların kaldırılmaması durumunda platform ve internet sağlayıcılarına ceza verilebilecek.

"AB YAPINCA DEMOKRATİK, TÜRKİYE YAPINCA BASKICILIK"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada AB'nin bu tavrına tepki gösterdi. AB'nin düzenlemesine göre terör içeriklerinin 1 saatte kaldırılacağını ve uyulmadığı takdirde cezai yaptırım uygulanacağına vurgu yapan Altun, şu ifadeleri kullandı:

"AB söz konusu olunca “terör içeriklerinin kaldırılması” demokratik ama 5651 sayılı "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun" söz konusu baskıcılık öyle mi?"

"SİBER VATAN EGEMENLİK HAKKIMIZDIR"

"Siber Vatan egemenlik hakkımızdır. Vatandaşlarımızın dijital platformlarda yaşadığı mahremiyet ihlallerine, mağduriyetlerine karşı tüm haklarını koruyacağız. Bilinmeli ki her türlü terör destekçiliğini, dezenformasyon, algı operasyonlarını aynı kararlılıkla bertaraf edeceğiz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading