Yandex Metrica

F16 pazarlığı! Perde arkasındaki detaylar ortaya çıktı

F16 pazarlığı! Perde arkasındaki detaylar ortaya çıktı

Türkiye'nin ABD ile yürüttüğü F16 pazarlığa ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Türkiye’nin F16 temin sürecini Pentagon ile direk çözmek istiyor. Türkiye’nin sürecin hızlandırılması için "Pazarlığı Pentagon ile yapalım, kongre hızla sonuçlandırsın" önerisi götürdüğü öğrenildi.

Gündem

23.01.2024, 19:40

Türkiye ve ABD arasındaki F16 alımı görüşmeleri bir süredir devam ediyor. Ancak Türkiye süreci hızlandırma peşinde. Türkiye, pazarlığı direk Pentagon üzerinden yürüterek F16 alımını gerçekleştirmek istiyor.

Bakan Güler'den 'Eurofighter' sorusuna yanıt: Almanya Cumhurbaşkanı döner kesiyor, işi bittikten sonra soracağız Bakan Güler'den 'Eurofighter' sorusuna yanıt: Almanya Cumhurbaşkanı döner kesiyor, işi... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE PAZARLIĞI PENTAGON ÜZERİNDEN YÜRÜTMEK İSTİYOR

Sabah'tan Zübeyde Yalçın'ın haberine göre; Türkiye bu sorunun uzun bir prosedüre tabi tutulup sürecin uzamasını istemiyor. Bu nedenle pazarlığı Pentagon ile yapıp konunun buradan ABD kongresine sunulmasını talep ediyor.

Bu yöntem üzerinden gidilmesi halinde kongre belli bir süre içinde bu konuya onay verme durumunda kalıyor.

Ruhi Çenet YouTube kanalı çalındı mı? Kanalı geri alabildi mi? Ruhi Çenet kimdir, aslen nereli? Ruhi Çenet YouTube kanalı çalındı mı? Kanalı geri alabildi mi?... Haberi Görüntüle

TÜM FMS SÖZLEŞMELERİNİN GÖZDEN GEÇİRİLDİ

ABD'den yapılan mal ve hizmet alımların yöntemi olan Yabancı Askeri Satışlar (Foreign Military Sales-FMS) kapsamındaki sorunların iletildiği ve yürürlükteki tüm FMS sözleşmelerinin gözden geçirildi.

Güvenlik Yardımı Gözden Geçirme (Security Assistance Management Review-SAMR) toplantısına katılım sağlanması da planlanıyor.

Yalı Çapkın yeni bölüm bu akşam var mı, yok mu 12 Nisan? Yalı Çapkın yeni bölüm haftaya mı? Yalı Çapkın yeni bölüm bu akşam var mı, yok mu... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE 'KAZAN KAZAN' YÖNTEMİYLE HAREKET EDİYOR

Türk savunma sanayi firmalarının imkan ve kabiliyetlerinin, ihracatlarının artırılması, yerli ve milli savunma sanayinin gelişimine katkıda bulunulacak.

Ödemeler dengesinde oluşabilecek olumsuz etkinin Türkiye adına azaltılması amacıyla ana yüklenici firma ile OFFSET anlaşması da imzalanacak.

Böylece "kazan kazan" yöntemi de devreye girmiş olacak. Çünkü OFFSET anlaşmalarında, alınacak F-16'lar karşılığında ilgili firma da Türkiye'den belirli bir oran veya sayıda mamul madde almak zorunda olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading