Yandex Metrica

EYT staj sigortası nedir, ne işe yarar? EYT staj sigortası ile emekli olunuyor mu?

EYT staj sigortası nedir, ne işe yarar? EYT staj sigortası ile emekli olunuyor mu?

EYT'ye dair merak edilenler konular arasında yer alan staj sigortası nedir, ne işe yarar? sorusu gündemde yerini aldı. EYT'de staj sigortası sayılacak mı? sorusunun cevabıda merak ediliyor. Konuya dair açıklamada buluan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sorulara yanıt olabilecek türden konuştu. Peki, EYT staj sigortası nedir, ne işe yarar? EYT staj sigortası ile emekli olunuyor mu?

Gündem

23.01.2024, 20:34

EYT staj sigortası ile emekli olunuyor mu? sorusu gündemde yerini aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, AK Parti Grup Toplantısı öncesi basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. EYT'de staj sigortası konusuna değinen Bakan Bilgin, vatandaşları heyecanlandırdı. EYT'de staj sigortası sayılacak mı, EYT staj sigortası nedir, ne işe yarar, EYT staj sigortası ile emekli olunuyor mu? sorularının cevapları merak ediliyor.

MHP'de Başkanlık Divanı Listesi belli oldu! İşte Bahçeli'nin A takımı MHP'de Başkanlık Divanı Listesi belli oldu! İşte Bahçeli'nin A takımı Haberi Görüntüle

EYT STAJ SİGORTASI İLE EMEKLİ OLUNUYOR MU?

EYT staj sigortası ile emekli olunuyor mu? sorusuna yanıt olabilecek türden açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin'in konuşması şu şekilde;

 “Staj mağduru diye bir kavram doğru değil. Primini yatırmamış kişiler primini yatırmadan emekli olabilir mi, patronları kim? Kendi adlarına sigorta primi yatıracak olan ismi bize bildirsinler, onları tespit edelim, primlerini yatırsınlar. Siz kendi iş verenlerinize sorun, staj için gelen çocuklar için prim yatırırsanız staja alır mısınız. Staj bir eğitimdir, bu durumu siz de yaşamışsınızdır. Kavramları doğru kullanın” değerlendirmesinde bulundu.


Bakan Bilgin, geçici işçilerle ilgili düzenlemenin hafta içerisinde Meclis gündemine geleceğini belirtti. Emeklilikte yaşa takılanlardan (EYT) sonra geçici işçiler konusuna el atacaklarını söylediğini hatırlatan Bilgin, “Tahmin ediyorum bu hafta Meclis gündemine alınır. Geçici işçi sorununu çözüyoruz. Dosya önümüzde. Ele aldığımız her konuyu çözerek dosyayı kapatıyoruz. EYT’den sonra geçici işçiler demiştim. Şimdi de Meclisin vereceği karar ile geçici işçiler meselesi de kapanıyor” 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading