Yandex Metrica
SON DAKİKA
Evlenecek çiftlere müjde: Fiyatlar artık sabitlenecek! İşte bir düğünün ortalama maliyeti

Evlenecek çiftlere müjde: Fiyatlar artık sabitlenecek! İşte bir düğünün ortalama maliyeti

Milyonlarca kişinin çalıştığı düğün sektörü yaz ayının gelmesiyle hareketlenmeye başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evlenecek gençlere kredi desteğiyle bu sezonun daha hareketli geçeceği öngörülüyor.

Gündem

07.02.2024, 17:14

Pandemi öncesi Türkiye’de yılda 600 bin düğün yapıldığını belirten sektör uzmanları, enflasyondaki artışın çiftleri beklemeye ittiğini ya da daha fazla artış olması korkusuyla hemen sözleşme yaparak fiyatları sabitlemeyi istediklerini söyledi.

Konuyla alakalı görüşlerini belirten LifeGroup Entertainment’ın kurucusu Erdem İpekçi, “Ancak talebin sözleşmeye dönmesi bakımından aynı hızla gitmiyor” dedi. 

31 Mart yerel seçimlerde ilk kez oy kullanacak seçmen sayısı... Haberi Görüntüle

"ÇİFTLER FİYAT SABİTLEMEK İSTİYOR"

Seçim dönemi ve fiyatlarda hızlı artışı olduğunu düşünen çiftlerin beklediğini veya planlarını ertelediğini söyleyen İpekçi, “Ayrıca fiyatların daha fazla artacağından endişe eden çiftler de hemen sözleşmelerini yaparak fiyat sabitlemek ve gelecek için herhangi bir artış riski almadan davetlerini netleştirmek istiyorlar” diye belirtti.

Survivor All Star Aysu nereli, kaç yaşında? Survivor Aysu kimdir? Haberi Görüntüle

"FİYATLARIMIZI REVİZE ETTİK"

Sözlerine devam eden İpekçi, "Ticari işletmelerde en önemli giderlerden birisi işletmelerin kira artış oranları, sonrasında personel giderleri ve gıda maliyetleri geliyor. Sadece gıdada özellikle et, tavuk ve süt ürünlerinde 1 Ocak’tan itibaren yüzde 40’lık bir maliyet artışı söz konusu. Ancak bu artışları önceden anlaştığımız düğünlere yansıtmıyoruz ama sözleşmesi henüz yapılmamış veya yeni talepler için fiyatlarımızı revize ettik” dedi.

Kadir Özkaya kimdir? Yeni AYM Başkanı aslen nereli, kaç yaşında?... Haberi Görüntüle

"ÇİFTLER DAHA UYGUN DÜĞÜN YAPABİLİR"

LifeGroup Entertainment’ın kurucusu Erdem İpekçi: 

 “1 sene süre zarfında yüzde 50’den fazla fiyat artışı menülere yansıdı. Hal böyle olunca örneğin 100 kişilik beyaz etli bir menüye sahip 65 bin liralık ortalama bir düğün 100 bin liraya kadar yükseldi. Tabii ki çiftler daha uyguna da düğün yapabilir. Yani aynı mekanda 200 bin liraya da 150 bin liraya da düğün yapılabilir. Örneğin haftaiçi bir nikah daveti vermekle, yemekli ve alkollü bir düğün arasında bütçe açısından ciddi bir fark oluyor.”

Oğuz Murat Aci kimdir, ne iş yapıyordu? Haberi Görüntüle

SİGORTALAMAYA BAŞLADILAR 

Artan fiyatlar nedeniyle çiftler herhangi bir aksilik durumunda zarar etmemek adına farklı önlemler almaya yöneldi. Bu kapsamda, evlilik hazırlığı yapanların, ayrılık, birinci derece akrabalarının ölümü, kaza gibi nedenlerle düğünlerinin iptal edilmesi durumunda çiftlerin ve salon işletmecisinin masrafını karşılayan, ’düğün sigortası’ uygulaması hayata geçirildi. Tüm Uluslararası İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TUSKO) tarafından başlatılan uygulama sayesinde hem çiftlerin hem de işletmelerin zarara uğramasının engellenmesi hedefleniyor.

Teröre geçit yok! MSB son dakika duyurdu: Yasa dışı yollarla... Haberi Görüntüle

MALİYETİ DÜŞÜRMENİN YOLLARI! 

* Yemekli davetlerde maliyet avantajı sağlamak isteyenler kırmızı et yerine daha uygun bir menü seçebilir.

* Alkollü ya da alkolsüz olabilen yemekli düğünlerde, alkolsüz bir davet yaparak bütçede yüzde 40’a varan bir avantaj sağlanabilir.

* Düğünlerde haftasonu ücretleri daha pahalıdır. Bu nedenle hafta içi tercih edilebilir. Örneğin yemekli bir davette cumartesi yerine çarşamba günü tercih edilerek yüzde 20-30’luk bir kâr etmek mümkün.

* Davetini illa haftasonu yapmak isteyenler ise cumartesi ve pazara göre daha uygun fiyatlı olan cuma gününe yönelebilir.

* Haftasonu davetlerinde ise cumartesi ve pazar günleri akşam daveti yerine 12.00-17.00 arası gündüz kokteyl paketleri seçilerek en az yüzde 50’ye varan ekonomik avantaj sağlanabilir.

* Kışın daha az düğün olduğu için kış aylarında yapılacak düğünler, yaz aylarına göre daha uygun maliyetli olur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading