Yandex Metrica

Evlat nöbeti 723’üncü gününde

Evlat nöbeti 723’üncü gününde

Terör örgütü PKK tarafından evlatları kaçırılan ailelerin başlattıkları oturma eylemi, 723’üncü gününde de kararlılıkla devam etti.

Gündem

23.01.2024, 17:52

Diyarbakır’da, terör örgütü PKK tarafından evlatları dağa kaçırılan ailelerin 3 Eylül 2019 yılında HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattıkları oturma eylemi, 723’üncü gününde de aynı kararlılıkla devam etti.

10 yıl önce HDP tarafından kandırılarak dağa götürülen oğlu Mehmet için eylem yapan anne Sariye Tokay, diğer aileler gibi nöbet çadırındaki umutlu bekleyişine devam ediyor.

Sariye Tokay, eylemine kararlılıkla devam ettiğini belirterek, oğlu Mehmet’i HDP’den geri istediğini söyledi. Tokay, “Kimseden mal mülk istemiyoruz. En doğal hakkımız olan çocuklarımızı istiyoruz.” diye konuştu.

Antalya'daki teleferik faciasıyla ilgili tutuklanan CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Karagöz hakkında karar verildi Antalya'daki teleferik faciasıyla ilgili tutuklanan CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut... Haberi Görüntüle

“KENDİ ÇOCUKLARI AVRUPA’DA OKUYOR BİZİMKİLERİ DAĞA MAHKUM ETMİŞLER”

Tokay, konuşmasına şöyle devam etti:

“Kendi çocukları Avrupa'da okuyor. Bizimkileri ise dağa mahkum etmişler. Çocuğumu almadan HDP'nin önünden kesinlikle ayrılmayacağım. Doğru adresteyiz. Eylemimizde üçüncü yıla giriyoruz. HDP'liler bizi görmezlik ve duymazlıktan geldi. Bize bakacak yüzleri olmadıkları için kepenk indirip gittiler. Onlar nereye giderlerse peşlerinden gideceğiz. Asla mücadelemizi bırakmayacağız."

Tokay, oğluna teslim olma çağrısında bulunarak, “Oğlum gel arkadaşların gibi devlet güçlerine teslim ol." dedi.

Mehmet Ali Yılmaz nasıl öldü, evinde mi? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? Mehmet Ali Yılmaz nasıl öldü, evinde mi? Mehmet Ali Yılmaz... Haberi Görüntüle

“HDP ÇOCUĞUMU GÖTÜRDÜ”

2015 yılında dağa kaçırılan oğlu Mehmet için Ağrı’dan gelerek eyleme katılan Salih Gökçe de oğlunun HDP tarafından kaçırıldığını söyledi.

"Evladımı almadan eyleminden vazgeçmeyeceğim.” diyen Gökçe, “HDP çocuğumu götürdü ve onlardan istiyorum." şeklinde konuştu.

The Platform 2 nerede çıkacak, hangi platformda? The Platform 2 ne zaman çıkıyor? The Platform 2 nerede çıkacak, hangi platformda? The Platform 2... Haberi Görüntüle

“DEVLETİN ŞEFKATLİ KOLLARINA VE EVİNE GEL”

Gökçe, evladına seslenerek şu ifadeleri kullandı:

"Oğlum ne zamana kadar o mağaralar ve tünellerde kalacaksın. Devletin şefkatli kollarına ve evine gel. Teslim olan çocuklar anne ve babasına kavuşuyor. Sen de gel teslim ol. Sen gelmeden buradan gitmeyeceğim."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading