Eski HDP milletvekili Dersim Dağ Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yakalandı!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alındı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, İstanbul’daki Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alındı. Dağ'ın gözaltı gerekçesi henüz açıklanmazken, olayın ayrıntılarıyla ilgili soruşturma devam ediyor.
MİLLETVEKİLİLİĞİ DÖNEMİ VE EĞİTİMİ
2018 seçimlerinde HDP'nin Diyarbakır Milletvekili olarak seçilen Dersim Dağ, TBMM'nin en genç milletvekili olmuştu. 1996 doğumlu olan Dağ, ailesiyle birlikte İstanbul'a göç ettikten sonra Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde eğitim almış, ardından Mardin'e yerleşmişti.
ÖĞRENCİLİK VE MİLLETVEKİLLİĞİNİ BİR ARADA SÜRDÜRDÜ
Dersim Dağ, üniversiteyi son sınıf öğrencisi olarak okurken milletvekili adayı olmuş ve aynı dönemde hem eğitimini hem de milletvekilliğini sürdürmüştü.
DAĞ'IN GÖZALTISI VE İLERLEYEN ARAŞTIRMA
Dersim Dağ hakkında yapılan gözaltı işlemiyle ilgili daha fazla bilgi henüz paylaşılmadı. Ancak, olayın ardından soruşturma sürecinin nasıl ilerleyeceği merak konusu oldu.
