Yandex Metrica

Eski bir Furkan Vakfı üyesi anlatıyor: Oraya gelen herkes zamanla Alparslan Kuytul gibi düşünmeye, konuşmaya başlar!

Eski bir Furkan Vakfı üyesi anlatıyor: Oraya gelen herkes zamanla Alparslan Kuytul gibi düşünmeye, konuşmaya başlar!

Eski bir Furkan Vakfı üyesi, Alparslan Kuytul'u ve bağlılarını anlattı. Vakfı zorbalıkla ele geçirdikten sonra orada katı bir hiyerarşik düzen kuran Kuytul'un kurnaz ve sinsi biri olduğunu söyleyen Mehmet Şahin, örgüte gelen gençlerin Kuytul tarafından nasıl robotlaştırıldığını ortaya döktü.

Gündem

25.04.2024, 04:33

Adana'da birkaç gün önce düzenledikleri izinsiz gösteri ve sonrasında polisin sert müdahalesiyle gündeme gelen 'Kuytulcular' üzerindeki sır perdesi aralanıyor. Adana merkezli yapılanma içerisinde bir süre bulunduktan sonra Alparslan Kuytul'un gerçek yüzünü görüp gruptan ayrılmış Mehmet Şahin, sosyal medya hesabında önemli bilgiler paylaştı. 

Furkan Vakfı'nın bir zamanlar samimi Müslümanlardan oluştuğunu ancak Alparslan Kuytul'un gelişiyle her şeyin değiştiğini anlatan Şahin, Kuytul'un zorba yöntemlerle vakfın idaresini ele geçirdiğini ve zamanla orada tek adam haline geldiğini yazdı. 

Eski Furkan Vakfı üyesi Mehmet Şahin

Mısır'ın El-Ezher Üniversitesi'nde eğitim gördüğünü söyleyen Alparslan Kuytul'un Osmanlı ehl-i sünnet anlayışını değil Mısır modeli İslam'ı benimsediğini söyleyen Mehmet Şahin, 'çok sinsi ve kurnaz' olarak nitelediği Kuytul'un rüyalara çok önem verdiğinden ve çevresindekileri kendisine bağlamak için türlü taktikler kullandığından bahsetti. İşte eski Furkan Vakfı üyesi Şahin'in ifadelerinden bazıları...

Yağmur Taktaş kimdir? 'İşte Benim Stilim' Yağmur neden öldü? Yağmur'u kim öldürdü? Yağmur Taktaş kimdir? 'İşte Benim Stilim' Yağmur neden öldü? Yağmur'u... Haberi Görüntüle

KENDİSİNİ HZ. ALİ İLE BİR TUTUYOR

Eski bir Furkan Vakfı üyesi ve bırakmış, birisi olarak yazıyorum. Furkan Vakfı A.Ç., M.A. gibi samimi insanların gayretleri ve mücadeleleriyle ortaya çıkmış bir vakıftı. Bünyesinde birçok samimi insanları barındıran bir yerdi. Fakat Alparslan Kuytul hepsini ekarte etti.

M.A. bir gün dedi ki; "Vakıfta bu kadar gayret eden ve küs olan kardeşlerimiz var. Gidelim gönüllerini alalım da, tekrar gelsinler." Alparslan Kuytul'un verdiği, cevap: "Ali, Muaviye'nin ayağına gitti mi ki, ben de gideyim?" Düşünün, kendisini Hz. Ali ile bir tutuyor! 

Yargıtay 17'inci turda da başkanını seçemedi: Oylamaya yeni turla devam edilecek Yargıtay 17'inci turda da başkanını seçemedi: Oylamaya yeni turla devam... Haberi Görüntüle

ERBAKAN'LA DALGA GEÇİP SIRITIYORDU

Alparslan Kuytul neden Furkan Vakfı'nda, özellikle de yönetimde başka kimseler istemedi? Çünkü çok kıskançtı, başka isimlerin sevilmesine, sayılmasına dayanamıyor. Hep istiyor ki, odak noktası kendisi olsun. Demek ki, o günlerdeki planları hep bu günler içinmiş!

Alparslan Kuytul kimden ders aldığını ve kimin tedrisatından geçtiğini pek konu etmez. Hocası için 'Ağrılı bir hocaydı' der geçer. Çünkü kendisinden üstün birisinin varlığını kabul etmez. 

Kuytul'un sorunu sadece Recep Tayyip Erdoğan ile sınırlı bir mevzu değildi. Erbakan Hoca'yı da sevmezdi. "Erbakan'a mantar tabancası vermişler, o da gerçek silah sandı" deyip sırıttığına defalarca şahit olduk.

Ruhi Çenet YouTube kanalı çalındı mı? Kanalı geri alabildi mi? Ruhi Çenet kimdir, aslen nereli? Ruhi Çenet YouTube kanalı çalındı mı? Kanalı geri alabildi mi?... Haberi Görüntüle

MÜSLÜMAN YÖNETİCİLERİ BİLE TAĞUT GÖRÜYOR

Furkan Vakfı'na bağlı kişiler, Osmanlı Ehli Sünnet olgusu ile değil, Mısır anlayışıyla hareket eder. Dolayısıyla yönetimde, Müslüman birisi dahi olsa ve Müslümanların yararına dahi bir şey yapsa, kafadan Tağut görürler. İtaat etmeyi yok sayarlar.

Alparslan Kuytul yapı olarak çok sinsi ve aynı zamanda kurnazdır. Kendisine bağlı kişileri psikolojik açıdan hipnoz eder. 'Filan bizi sattı, filanların ayağı kaydı' diyerek, kendisine bağlı olan kişilerin zihnine, "Furkan Vakfı'nı bırakmak, Allah'a ve Peygambere ihanet etmekle eşdeğerdir" şeklindeki anlayışı yerleştirir. 

Kişi kendi iç dünyasında, 'ben asla bırakmayacağı, asla davayı satmayacağım' diyerek, kendisini şartlandırır. Fakat nelerin kendisinden gittiğinin farkına bile varamaz. Farkına vardığında orada bir dakika bile durmaz! 

AK Parti MKYK toplantısı sona erdi: Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti MKYK toplantısı sona erdi: Kabinede değişiklik olacak mı? Haberi Görüntüle

RÜYA ANLATIP 'ALLAH BİZİ DESTEKLİYOR' DER

Bir diğer husus ise rüyadır. Öyle rüyalar anlatılır ki, 'burayı Allah destekliyor, Peygamber destekliyor' gibisinden bir anlayış oluşturulur. Dolayısıyla kişi 'bırakırsam bu güzel rüyaların vasfını kaybederim' endişesiyle orada bağlı ve kilitli durmaya devam eder.

Furkan Vakfı'na yeni gelen birisi nasıl entegre olur? Yeni gelen birisi ilk önce hangi mahalledeyse oraya yakın bir kişiyle 'badi' yapılır. Birisi kendisinden sorumlu olur. Başında bir mahalle başkanı ve bir hocası olmuş olur. 

Yeni gelen kişiye nasıl oturacağı kalkacağı gösterilir. O kişi saatlerce dizüstü oturtulur. Ayakları adeta kangren olur. Amaç kişinin sabrını ve iradesini ölçmek. Kısaca dizayn etmek... Alparslan'laştırmak. Yoğun bir şekilde ideolojiyi aktarmak...

Merkür retrosu etkileri ne, ne zaman bitecek 2024? Merkür retrosu nedir? Merkür retrosu etkileri ne, ne zaman bitecek 2024? Merkür retrosu... Haberi Görüntüle

GELEN KİŞİ ZAMANLA ROBOTLAŞTIRILIR

Furkan Vakfı'nın birinci önceliği pek bir şey bilmeyen gençlerdir. Böylesi gençlere ne aktarırsan onu alırlar. Yeni gelen kişiye Alparslan Kuytul'un kontrolündeki mahalle gurubuna, içerisinde belli sorular olan bir broşür verilir. Kişiye düşünceleri sorulur. Hatta Alparslan Kuytul'u ne kadar sevdiği dahi sorulur. Amaç kişiyi ruhen aynılaştırmaktır... Kısaca robotlaştırmak!

Zamanla kişi, askerî bir disiplinle oraya güdümlü hale gelir. Alparslan Kuytul gibi düşünmeye onun gibi giyinmeye ve fiziksel olarak onun gibi tepki vermeye başlar. Ama bu sosyolojik ve pisikolojik tavır kişiye hissettirilmeden aktarılır. Yeni kişi, Furkan Vakfı'na entegre olduktan sonra, Alparslan Kuytul'a rüşdünü ıspatladıktan sonra, daha doğrusu aynılaştıktan sonra, onun rızasını her şeyin üstünde görür. Bırakın soru sormayı, onun hoşlanmadığı soruları bile sormaz, soramaz.

İbrahim Hacıosmanoğlu TFF başkan adayı mı oldu? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında? İbrahim Hacıosmanoğlu TFF başkan adayı mı oldu? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir,... Haberi Görüntüle

ÖZET GÖRÜNTÜLERLE ALPARSLAN KUYTUL

Habere Tepki Ver

2

0

0

1

0

0

0

0


Loading